„Škoda, že to v Orlové padlo, pořád to byla třetí liga, ale upřímně musím říct, že poslední rok už tam nestál za nic. Trénovalo se sotva v deseti lidech, pak stejně půlka při zápasech stála, protože hráli kluci z Karviné. Když jsem nad tím tak přemýšlel, tak bych v Orlové zřejmě nezůstal, ani kdyby to dál pokračovalo," upřímně doznal třiadvacetiletý stoper, o něhož se zajímal taktéž třetiligový Hlučín.

Skoupý má kromě Orlové za sebou i angažmá v Baníku, kam odešel ještě jako žák. Hrával však výhradně za tehdy ještě třetiligovou juniorku. „Do prvního kádru jsem se nedostal, akorát jsem byl na dvou třech přípravách. Jenže to byli v Baníku ještě kvalitní hráči. Když jsem tam byl já, trénovali v áčku Neves, Bolf, Neuwirth. Nedávno jsme se s kamarády bavili, že kdybych byl v přípravě teď, měl bych asi větší šanci se do áčka dostat," směje se Karel Skoupý v narážce na to, jakým kádrem disponuje Baník nyní. To už ho ovšem dobrá nálada opouští.

„Asi každému, kdo má rád Baník a regionální fotbal obecně je dneska smutno, když vidí, jak to v Baníku dopadlo a co se tam děje. Raději to snad ani nekomentovat," mávne rukou.

Když ostravský klub rozpustil svoje béčko, našel Skoupý uplatnění v sousední Orlové. „První rok byl super, to tam byli ještě kluci z Vítkovic, dohromady jsme vytvořili skvělou partu, trenéři byli fajn. Zato ten poslední rok v Orlové stál za pendrek. Vlastně od té doby, co se Orlová stala farmou Karviné," uvažuje Skoupý.

Proto moc neváhal, když jej Miroslav Matušovič oslovil s nabídkou vrátit se domů do Havířova. „Maty u mě sondoval situaci každý půlrok a já jsem rád, že jsem se vrátil. V Havířově není špatný tým, je sice mladý, ale kluci jsou běhavci. Na to bychom mohli sázet, fyzičku máme a Maty ze svých ligových a zahraničních angažmá ví, jak mužstvo dobře připravit," uznává Skoupý.
Jsou havířovské tréninky pod Matušovičem „ligové"? „To možná ne, ale přijdou mi náročnější než třeba v té Orlové," porovnává.

Matušovič s ním počítá na post stopera. „Trochu jsem to čekal. Nevadí mi to, hraji tam celý život. Zkušených borců v kádru moc nemáme, dalo se předpokládat, že s Matym obsadíme stoperské pozice a budeme to zezadu nějak dirigovat," těší se na novou roli Karel Skoupý. „Ještě by to ale chtělo nějaké góly," dodává.

O ty se na jaře staral jeho jmenovec Lukáš Skoupý. A je to skutečně jmenovec, příbuzenský vztah mezi oběma hráči není. „Už se mě na to ptalo několik lidí. Je to opravdu shoda jmen. Teď nezbývá než věřit, že Lukáš nebude skoupý na góly a já z pozice stopera zase na slovo," vtipkuje.

I on by uvítal, kdyby se v dohledné době hrála v Havířově zase vyšší soutěž. „Divize je vyrovnaná, teď pro nás bude možná i trochu neznámá, je tam spousta nových týmů, ale pokud udržíme kádr rok nebo dva pohromadě, klidně se můžeme o postup do MSFL pokusit. Nebyl by to zase takový skok a Havířovu by třetí liga slušela," domnívá se Karel Skoupý a s tímto názorem jistě není sám.