„Sokolov dokazuje už asi třetí čtvrtou sezonu, že patří k tomu lepšímu ve druhé lize a letos chytá šanci za pačesy. Vhodně doplňují kádr, konsolidovali ho, mají ho vyvážený. Je tam výborný trenér, na druhou ligu nadstandardní hráči typu Dvořáka, Vondráčka, Vaněčka či Vrtělky. A osobně si myslím, že jim hodně pomohl příchod útočníka Manzii, který je pro koncovku Sokolova klíčovým hráčem," v kostce představil sokolovské mužstvo trenér Karviné Jozef Weber.

Inu, na západě Čech dělají fotbal jistě velmi dobře. O což se ale snaží i Karviná a de facto se o ní dá říct úplně to samé, co o Sokolovu. Navrch klub staví krásný nový stadion, a to je zatím rozdíl mezi oběma kluby.

Přestože to jak Karviné, tak Sokolovu v ofenzivě jde, trenér Karviné si nemyslí, že by mělo v sobotním dopoledni jít o útočné manévry. „Spíš si myslím opak. Obě obrany jsou delší dobu spolu, jsou sehrané. Asi to bude opatrnější, může rozhodnout jeden gól," domnívá se. Čili jedna podařená akce anebo také standardka, jako se to Karviné povedlo v nedávném derby s Třincem.

„My si hlavně přejeme, aby nás ten fotbal bavil a bavil i naše diváky. Ne vždy se povede vyhrát 5:0 jako třeba s Budějovicemi, ale stěžejní je, abychom si mohli po zápase s klidným svědomím říct, že jsme pro úspěšný výsledek udělali maximum," pravil Weber.

Karviné se daří, aktuálně si užívá pohodu v týmu. Vydrží i po sobotě?

Trenér MFK OKD už před zahájením sezony říkal, že by byl rád, kdyby se jeho tým neohlížel na to, kde zrovna hraje, ale aby produkoval styl hry, kterému se bude muset přizpůsobit soupeř a ne Karviná. Vyjma poločasu ve Znojmě a snad i zápasu s Varnsdorfem se to daří. Karvinou herně nepřehrál dosud nikdo. „Což ale neznamená, že to tak bude pořád. I s tím Varnsdorfem to bylo fifty fifty, oni první poločas, my druhý. V tomto ohledu můžeme být opravdu spokojeni, snad jen vyjma zápasu ve Vlašimi, kde se hrál oboustranně hrozný fotbal. I takové zápasy se však dějí a my si můžeme jen přát, aby zrovna v Sokolově k něčemu podobnému nedošlo," zadoufal Weber.

Vzhledem k termínu zápasu vyrazili Karvinští na dalekou cestu do Karlovarského kraje logicky už dnes. A s jakým výsledkem by byl trenér spokojen? „S každým bodovým," pousmál se. Na oltář úspěchu by obětoval i karvinskou neprůstřelnost, která se nyní v médiích propírá ze všech stran. „Je to hezké číslo, ale opravdu to neřešíme. Klidně bych vyhrál v Sokolově 2:1 nebo 3:2. Tři body by byly zlaté, ale to chtějí i domácí," zakončil.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper (elektronické vydání novin) najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.