MFK OKD Karviná B – Sparta Praha B 2:1 (0:0)

„Co si budeme nalhávat, bylo to špatné. Na druhou stranu musím klukům poděkovat za obětavý výkon. Ty tři body jsou těžce ubojované,“ oddechl si hlavní kouč Karviné Karel Kula, na jehož hlavu se během utkání snesla sprška kritiky z tribun.

„Jak jsem to vnímal? Příjemné to není. Ale ty pokřiky: Kula ven! pořvávají většinou lidi, kteří toho v životě moc nedokázali. Já za hráče na hřišti neběhám, jejich myšlenkové pochody nemám. Každému z diváků se můžu podívat do očí a říct, že svou práci dělám nejlépe, jak umím,“ reagoval Kula na ohlasy z hlediště.

Jeho tým hrál hodinu přesilovou hru, ale otevřeně a sympaticky hrající Pražané si z toho nic nedělali, šli do vedení a mohli dát víc než jeden gól. „To bylo naše štěstí. Musíme poděkovat Palečkovi, že nás v bráně podržel,“ byl si vědom Kula velké přízně fotbalové paní Štěstěny.

Střelec rozhodující branky Vladimír Mišinský se přidal. „Dneska nám to nešlo, ale ty tři body jsou pro nás klíčové. Už jsme výhru potřebovali jako sůl a na trávníku jsem dnes viděl jedenáct válečníků, kteří ty tři body vyválčili. Za týden se už nikdo nebude ptát jak,“ poznamenal Mišinský.

Karviná slaví první jarní výhru. Po nejhorším výkonu. 

Branky: 80. Vrána, 87. Mišinský – 69. Juhar. Rozhodčí: Váňa – Kovařík, Zeman, žluté karty: Motyčka, Cverna, Vrána, Mišinský, Bartošák – Holý, Juhar, červené karty: 88. Mišinský – 32. Tomášek, diváci: 1935.

Karviná: Paleček – Mráz, Bolf (63. Hrtánek), Cverna, Hoffmann (20. Knötig) – Motyčka – Ciku, Savić (46. Bartozel), Mišinský, Bartošák – Vrána. Trenér: Karel Kula.