Jediným střelcem zápasu se stal Jan Kalabiška, zimní posila z Mladé Boleslavi. Oslavil tak debut v karvinském dresu. Zlín naopak už 450 minut neskóroval.

Karvinští se výše postaveného soupeře nezalekli a v první půli byli rozhodně aktivnější. V zakončení byli zvláště Wágner a právě Kalabiška. Prvně jmenovaný nejprve nedotáhl ke střele brejk, následně Kalabiška přestřelil. Pak zakombinovali Janečka s Wágnerem, ale karvinský útočník ve vápně polostřelou polocentrem minul zlínské tyče a Janečka už neměl šanci míč zasáhnout.

Největší šance domácích přišla ve 33. minutě, kdy po krásné kombinační akci a centru Budínského hlavičkoval Wágner prakticky do prázdné brány, ale balon stačil nohou vykopnout zlínský obránce Pazdera! Následný kop Kalabišky přes hlavu pak vytáhl Dostál s námahou na roh.

„Ta šance byla moje největší, v kabině jsem pak seděl s hlavou dole a přemítal nad tím, jak jsem nemohl dát gól," přiznal Tomáš Wágner po zápase.

Jak viděl inkriminovaný moment Lukáš Pazdera? „Jestli to byl zázračný zákrok, to nevím, spíš takový házenkářský od gólmana, ale teď nám to není moc platné. Kdybychom tady aspoň bodovali, tak na to budu třeba vzpomínat, takhle je to už jedno," pokrčil rameny Lukáš Pazdera.

Karviná se gólově prosadila až v nástupu do druhé půle. Moravec v 52. minutě prostrčil míč do uličky Janečkovi a jeho přízemní centr poslal z malého vápna do sítě Kalabiška – 1:0.

Autor rozhodující trefy na trávníku dlouho nevydržel, jelikož po srážce se Živuličem oba hráči museli z trávníku otřeseni a s krvavými zraněními na šití.

Karvinští se po vedoucí brance zbytečně stáhli, takže to byly nervy až do konce. Zlínští v závěru tlačili, ale dlouho se jim nedařilo vytvořit si stoprocentní šanci a domácí chodili do brejků.

Miláček karvinského publika Jan Laštůvka si navíc počínal jistě a nepustil za svá záda nic. Jedinou tutovku si Zlín vytvořili až v nastavení, kdy Beaugelovu střelu za překonaným Laštůvkou odkopl Šisler.

„V závěru nás Zlín zatlačil, nakonec jsme to nějak uválčili a hodně pomohli i fanoušci. Je dost těžké bránit hubený náskok, ale dobrou zodpovědnou prací v obraně se nám to povedlo," byl Wágner rád za tři body.

Střeleckou impotenci Zlína v táboře hostí moc neřešili. „Série to je, ale spíš pro novináře. My to zase tak nevnímáme. Věříme, že ji prolomíme v derby proti Slovácku," poznamenal Lukáš Pazdera.

A jak viděli utkání oba trenéři? „Získali jsme velice důležité body a udělali další krok k záchraně. Co se týče výkonu, spokojený můžu být zhruba s hodinou hry, kdy se nám dařilo navázat na zápas s Boleslaví. Po vedoucí brance jsme se ale zbytečně moc zatáhli, to určitě nebyl záměr. Přesto jsme to enormním nasazením a velkou vůlí ubránili," komentoval výhru svého týmu kouč Karviné Jozef Weber.

Zlínský trenér Bohumil Páník první půli rychle přešel. „Tam to bylo spíše o soubojích, o fotbale moc ne. Začali jsme hrát až ve druhém poločase po změnách v sestavě. Ale to byl náš záměr, že tam budeme postupně posílat ofenzivní hráče. Poslední půlhodinu jsme si vytvořili tlak, ale bohužel nedokážeme skórovat. Když už to vypadalo, že by to tam mohlo spadnout, vykopl to z brány domácí hráč. Bohužel teď prožíváme takové neplodné období, ale věřím, že zase začneme góly dávat," nepropadá Páník beznaději.

MFK Karviná – Fastav Zlín 1:0 (0:0)
Branka: 52. Kalabiška. Rozhodčí: Julínek – Pelikán, Kříž. ŽK: Wágner – Štípek, Janíček, Diop. Diváci: 3567.

Karviná: Laštůvka – Moravec, Košťál, Hošek, Eismann – Janečka, Šisler – Budínský (90. Jovanovič), Panák (82. Duda), Kalabiška (65. Puchel) – Wágner. Trenér: Weber.

Zlín: Dostál – Pazdera (65. Kopečný), Gajič, Jugas, Hubáček – Traoré, Živulič – Vukadinovič, Janíček (60. Beaugel), Štípek (46. Holík) – Diop. Trenér: Páník.