Ta, ačkoliv zahajovala soutěž dvěma domácími duely, nezískala dosud ani bod po porážkách od Sigmy Olomouc a pražské Sparty.

Karvinští zase zvládli úvodní duel doma s Jihlavou, ale neuspěli v Praze na Bohemce. Náladu si však částečně spravili v poháru ve Slavičíně, kde však nastoupila úplně jiná jedenáctka, než která vyběhne proti Boleslavi. „Hráli spíš kluci, kteří toho zatím tolik nestihli,“ připustil Josef Mucha, asistent karvinského trenéra Webera.

„Ve Slavičíně to nebylo jednoduché, ale myslíme už zase jen na ligu. Víme, že to bude hodně těžké. Mladá Boleslav k nám přijede nabuzená, oba domácí duely prohrála a bude chtít získat první body. Podle mě bude hrát jasně na výhru,“ uvědomuje si Mucha.

To samé se dá očekávat od domácích. „Jako proti každému soupeři na vlastním hřišti, chceme získat tři body,“ přitaká.

Soupeře označil za ofenzivně laděného. „Jen proti Spartě postavili více defenzivních hráčů, ale jinak je tam značná kvalita směrem dopředu. Navíc se nám těžko odhaduje sestava. Boleslav díky startu v pohárové Evropě rotuje spoustu hráčů, někteří se mohou zastupovat na několika pozicích a je to těžké odhadnout,“ přiznává Mucha.

Karviná ve své první ligové sezoně získala s Boleslaví čtyři body. Může to být soupeř, na kterého se Karviné daří? „Jsou to jen dva zápasy. Ale samozřejmě bychom byli rádi, kdyby to takto pokračovalo,“ usmívá se Josef Mucha.

Rozehranost nyní stojí na straně Středočechů. „Odehráli už devět zápasů, bohužel pro celý český fotbal vypadli z poháru, ale teď se mohou soustředit jen na ligu. O to těžší to pro nás bude,“ uzavírá jeden z karvinských trenérů.