Po středeční bezbrankové remíze s Libercem v dohrávce 8. kola si svěřenci trenéra Jozefa Webera polepšili v tabulce zase do její horní poloviny a rádi by tam setrvali i po víkendu.

„Čeká nás jedno z hraničních utkání, ve kterém budeme muset kromě bojovnosti přidat i určitou fotbalovou kvalitu. V posledních zápasech to bylo hlavně o vůli, herní převaha byla na straně jak Teplic, tak Liberce," připomněl trenér MFK Jozef Weber.

Jenže ani Hradec na tom aktuálně není nijak skvostně a prohrál poslední čtyři zápasy. „Prohrál, ale pořád to není žádný průšvih. Stejně jako my má asi tolik bodů, kolik si zhruba představoval, my jsme na tom jen o něco lépe. Řekl bych, že v posledních týdnech se oba nováčci trochu potýkají s ligovou realitou, do sestav už promlouvají i zranění, forma jednotlivých hráčů, ale to je normální a k fotbalu to patří," uvažuje kouč Karviné.

Možná je škoda, že Hradec Králové již nepokračuje v mladoboleslavském azylu, kde sehrál v první půlce podzimu kvůli rekonstrukci stadionu několik domácích utkání. Karvinští fotbalisté totiž už jednou stadionek v Mladé Boleslavi dobyli. „To je pravda, ale vyhráli jsme na jaře i v Hradci," pousmál se Weber při vzpomínce na klíčový duel minulého ročníku druhé ligy, kde dokázal své svěřence připravit na jedničku a Karviná zvítězila „pod lízátky" 2:0.

Tentokrát čeká oba soky úplně jiné utkání. „Oba týmy jsou na tom tak, že body potřebují. U nás se celá sezona nese v určitých křivkách, kdy se někomu daří, jinému ne a teď se u nás bohužel nedaří zrovna těm klíčovým a kreativním hráčům, které budeme muset nějak nahradit," připouští Weber problémy v ofenzivě.

O tom svědčil jak poslední zápas s Libercem, tak hlavně ten předchozí s Teplicemi. A třeba i nedávno na Slavii, kde Karviná čelila velice silnému soupeři, měli hráči momenty, kdy se sympaticky pouštěli do ofenzivy, jenže jim scházela přesnost. V opačném případě by se dočkali i gólové odměny. „Obecně nám chybí o něco větší kvalita v předfinální a finální fázi, a to právě bylo vidět doma s Libercem. Kdybychom zpřesnili tu přechodovu fázi a finální nahrávku, mohli jsme nadělat i takovému týmu, jakým je Liberec, mnohem větší problémy," věděl Weber.

Věří, že v Hradci to jeho tým zlomí a střelecky se prosadí. „To bude hodně vyrovnané utkání, může to být o jednom gólu, o jednom povedeném zákroku brankáře. Naše obě utkání s Hradcem ve druhé lize měla velký náboj, očekávám, že v neděli to bude podobné," završil Weber.