O jednu příčku před svého dřívějšího konkurenta FC Karviná, který působil v nejvyšší soutěži dvě sezony v druhé polovině devadesátých let.

Po rozdělení federace - a tedy společné Československé ligy v roce 1993 - zasáhlo do samostatné české ligy už 34 klubů.

Nejhoršími jsou Lázně Bohdaneč, Benešov a kupodivu i Vítkovice, mistr z roku 1986, ale to proto, že v sezoně 1993/94 se ještě hrálo dvoubodovým systémem za vítězství. Nejúspěšnější jsou podle očekávání Sparta se Slavií.

Ilustrační foto.
V Beskydech silně prší, meteorologové vydali varování

MFK Karviná dělá postupné krůčky. Zatím je úspěšný. Už po první sezoně mezi elitou předběhla Karviná s 34 body posledních šest celků této tabulky.

Po té další je na aktuální pozici před Střížkovem a FC Karviná. V následující sezoně se mohou svěřenci trenéra Nádvorníka pokusit dostat na dostřel Mostu, Kladna či Chebu.

Další posuny směrem vzhůru už budou problematičtější, jelikož dohnat Drnovice, Blšany, Opavu či Duklu, to bude představovat pět šest dalších sezon v lize.

Nyní je otázka, zdali historikové započtou do bilance všechny duely nové sezony i s nadstavbovými a play-offovými zápasy, či ponechají pro účely historické tabulky jen klasických třicet zápasů základní části.

Pro zvětšení klikněte na tabulku.

Historická tabulka české nejvyšší soutěže.Zdroj: Ivana Mečiarová

Karvinští naskakují do nové sezony.
Zase o záchranu? Díky, ale ne!