Karvinští fotbalisté v ní podruhé v sezoně vyzvou pražskou Duklu, kterou na konci srpna v rámci ligové soutěže porazili doma 2:1.

Po sobotní výhře nad pražskými Bohemians 3:0 se domácí hráči nacházejí v dobrém rozpoložení a rádi by se propracovali mezi poslední osmičku. „Probojovat se v poháru mezi posledních osm je náš cíl," potvrzuje Josef Mucha, asistent trenéra Webera na karvinské lavičce. „Zároveň víme, že podobně to cítí Dukla a my o jejích kvalitách dobře víme, přesvědčili jsme se o nich ve vzájemném utkání," dodal.

Dukla se do osmifinále dostala po vítězství nad Převýšovem 3:0 a Velkým Meziříčím 2:1. Karvinští zase vyřadili Nový Jičín 2:1 a Prostějov 2:0 po prodloužení. V obou zápasech dostali příležitost méně vytěžovaní hráči kádru. Bude to proti Dukle podobné?

„Nebude. Uvažujeme pouze nad dvěmi třemi změnami v sestavě. Dukla je kvalitní ligové mužstvo, nemůžeme obměnit sestavu třeba z poloviny. Soupeř je kvalitní a náš cíl jasný," podotkl Mucha.

Prozradit jména nových členů základní jedenáctky ale nechtěl. „Můžu jen říct, že bude chytat Braňo Pindroch, který v minulé sezoně vychytal postup a zaslouží si další šanci. Chytal teď i za juniorku, aby se do toho zase dostal," podotkl Mucha.

Když už jsme u juniorky, která v nejvyšší soutěži hraje docela solidně, nabízejí se další jména, především mladých hráčů, která by si zasloužila více šancí v prvním týmu. Jedním z nich je mladý Vojtěch Smrž, který hrál už na Spartě. „Je tam více adeptů, ale Vojta je jedním z nich," souhlasí Mucha.

Kdo se nakonec objeví v základní sestavě, to se uvidí až před samotným zápasem. Karvinští si chtějí dát hlavně pozor na ofenzivní sílu Dukly. „Néstor, Olayianka nebo Beauguel jsou na českou ligu nadstandardní zahraniční hráči. Dukla vůbec má na víc, než v jakém postavení se momentálně v tabulce nachází. Zápas může rozhodnout třeba standardka, kterou Dukla rozhodla o své výhře ve Zlíně. Musíme být vzadu stoprocentní a nechybovat. Hodně může napovědět první gól, který bývá zpravidla hodně důležitý," míní Josef Mucha.

Dnešní utkání startuje v Karviné v 16 hodin.