Prokázali velké odhodlání, jelikož museli otáčet nepříznivý stav 0:1 a teprve podruhé v sezoně se radují z plného bodového zisku.

„Tohle byla stejná situace pro oba. Věděli jsme, jak se vyvíjí tabulka a tím, že jsme to nezvládli, nám teď Karviná odskočila. Je to pro nás velmi složitá situace,“ uznal po utkání jeden z brněnských trenérů Richard Dostálek.

Brňané nezvládli zápas především díky srdnatému výkonu Karviné, která se opět nevyvarovala brzkého inkasovaného gólu, ale poctivým výkonem a enormní bojovností dokázala zápas zvrátit ve svůj prospěch. „Hodně důležité bylo už naše vyrovnání do přestávky. Tam jsem začal věřit tomu, že to zvládneme, protože z kluků prýštila obrovská snaha zlomit dosavadní nepříznivý vývoj sezony,“ ulevilo se karvinskému trenérovi Jozefu Weberovi.

MFK Karviná – Zbrojovka Brno 2:1 (1:1)

Branky: 20. Ramirez, 57. z pen. Budínský – 8. Michal Škoda. Rozhodčí: Pechanec – J. Paták, Wilczek. ŽK: Lischka, Hošek, Čolić – Michal Škoda, Fortes, Melichárek. ČK: 62. Melichárek (B). Diváci: 3373.

Karviná: Berkovec – Čolić, Hošek, Lischka, Eismann – Panák, Janečka – Moravec, Budínský (90. Šisler), Letić (69. Štepanovský) – Ramirez (90+4. Smrž). Trenér: J. Weber.

Brno: Melichárek – Vraštil, Pavlík, Gáč, T. Jablonský (65. Halouska) – Sedlák (77. Kratochvíl), Polák – Fortes, Pilík (71. Přichystal), Lutonský – Michal Škoda. Trenéři: Přerost a Dostálek.

Více v pondělním vydání Deníku.