Dnešní utkání (od 17 hodin) bude totiž pro klub sváteční. Počasí, nepočasí, karvinští fanoušci si ho jistě nenechají ujít. Půjde totiž o vůbec první mistrovské utkání mužů pod umělým osvětlením, které v minulých dnech zkompletovalo rozsáhlou rekonstrukci nového fotbalového stadionu v Karviné-Ráji.

Ten tak mimo jiné získal statut fotbalového stánku, kde se mohou pořádat mezistátní zápasy klubů, předkolo evropských pohárů (kromě Ligy mistrů) či mezinárodních utkání reprezentací až do 21 let.

Ale zpět k ligové soutěži.

Na úvod malý postřeh z prvoligové tabulky, kde jsou za sebou seřazeni tito soupeři: Slavia, Sparta, Karviná. Jak se na to trenérovi MFK Jozefu Weberovi dívá? „No příjemně, co si budeme povídat. Poslední výhra nad Příbramí byla mimořádně důležitá. Že jsme momentálně za slavnými pražskými S je zajímavý postřeh, ale dost zápasů je ještě před námi," ujistil, že nějakou váhu tomuto faktu nepřikládá.

Ostatně, před pátečními předehrávkami figurovala Karviná v tabulce jako jakýsi klín mezi pražskými kluby, protože Bohemians a Dukla byly hned za ní. Oba soupeři na ligového nováčka v nejbližší době ještě čekají. S klokany se utká Karviná v lize, s Duklou v poháru.

„Zápasem s Příbramí nám začala důležitá část sezony. Ještě nás čekají soupeři typu Hradce, Slovácka a další, i s Teplicemi se dá hrát, ale jasně cítíme, že je to soupeř jiného kalibru. Fakt, že je momentálně v tabulce vedle nás, asi nic neznamená. Teplice určitě půjdou nahoru, protože mají kvalitu a třeba jejich středovou formaci řadím mezi ty lepší v lize," zmínil Weber zálohu Severočechů v podání Ljevakoviče s Kučerou a na stranách rychlíků typu Filla či Urmy.

Každopádně po zápase s Příbramí získali Karvinští větší klid na práci. „Určitě pro nás stále je prvořadá záchrana, což ale neznamená, že bychom proti silnějším týmům měli vyklízet předem pozice. I kluci měli z toho posledního zápasu dobrý pocit. Pokud zopakujeme přístup a nasazení z utkání proti Příbrami máme proti Teplicím šanci," domnívá se Weber.

Na soupeře si musejí jeho svěřenci dát velký pozor. Teplicím se totiž v posledním kole povedlo to, co dosud nikomu v lize. Porazily překvapení podzimu ze Zlína a v tabulce zaostávají za karvinským nováčkem jen o bod. Na druhou stranu je to také tým, který dosud poslední Příbrami věnoval její jediné vítězství.

„Věnoval a dodnes to Teplice asi dost mrzí, pár minut před koncem tam vedly 2:1. My ale raději vycházíme z utkání, které se Teplicím povedly. Kromě Zlína je to třeba i utkání před reprezentační pauzou s Plzní, kde sice prohrály, ale odehrály velice dobrý zápas a zasloužily si bodovat. Je to silný konsolidovaný tým, který moc branek nedostává. A mají výborného trenéra. Dan Šmejkal nás trápil už ve druhé lize se Sokolovem," připomněl s úsměvem Weber. Zajímavostí je, že Šmejkal je jeho spolužák ze studia trenérské licence. „Známe se, je to kamarád. Svůj rukopis se mu už podařilo vtisknout i Teplicím a vím, že to bude hodně náročné utkání. Musíme být v koncovce produktivní, protože moc šancí asi neuvidíme," tuší kouč MFK.

To by ale mohl změnit mokrý terén, jelikož i včera na Karvinsku sprchlo. „Uvidíme, hráči jsou obecně na takovém povrchu obezřetnější. Pokusíme se na Teplice něco vymyslet," slíbil Weber.