Přístup Těšíňanů k zápasu byl vyloženě špatný. „Neměli jsme den a kvalitní soupeř toho dokonale využil," konstatoval trenér mužstva Pavel Smatana.

Přitom vstup do zápasu neměli hosté nijak tragický, spíš naopak. V 9. minutě se v tutovce objevil Hradečný a kdyby sám před brankářem svou šanci proměnil, mohlo utkání nabrat zcela opačný směr.

Místo toho se domácí postupně zvedli a začali hrozit centry z křídelních prostorů. „Právě ty jsme si vůbec nepokryli. Oba góly do poločasu si byly podobné, po centru ze strany nám domácí chodili do balonů a my neuhlídali ani vzduch ani zemi," popisoval Smatana.

Stav 0:2 v poločase ještě nebyl tak hrozný. „Ano, pořád se s tím dalo něco dělat. Jenže tentokrát byla defenzivní činnost celého mužstva vysloveně mizerná. Každý hráč svým dílem přispěl k vysoké porážce a to není dobré. Bylo to v hlavách, protože kvalitu máme na to, abychom v Polomi bodovali a ne, abychom dostali takový nářez. To je zarážející nejvíc a musíme si to v týdnu vyříkat," upozornil kouč mužstva IRP.

Těšíňany v Polomi zlomil třetí gól Šmída. Po něm už nenašli síly na zvrat a odevzdaným výkonem umožnili domácím exhibici. Ti se nové role zhostili velmi dobře a na hřišti si místy dělali, co chtěli. Přidali další branky a nakonec hostům v poslední minutě přibalili ještě šestý kousek na cestu. Těšíňané se tak rázem se skóre ocitli v minusu. Do té doby měli nejlepší obranu, nyní jednu z nejhorších…


SC Pustá Polom – IRP Český Těšín 6:0 (2:0)

Branky: 21., 71. a 90. Liška, 32. Poštulka, 53. M. Šmíd, 72. Schwalbe. Rozhodčí: Kaloč, žluté karty: 1:3, diváci: 100.

Č. Těšín: Klepek – Kormanec, Rac, Rusek (46. Šlavka) – Nowak, Kantor, Byrtus – Pařenica, Mendrok – Zábelka (82. Krasniči), Hradečný (63. Lojek). Trenér: Pavel Smatana.

Další zápas hraje Č. Těšín v sobotu s Hájem ve Slezsku.