Slušná návštěva v příjemném, téměř letním, počasí viděla v první půli slušný fotbal a hlavně parádní gól Petera Kišky, který lze právem označit za českotěšínský gól roku. „Po dobré práci Kantora s Lojkem, který to udělal výborně, se Peter parádně bez přípravy trefil, to nevím, jestli se mu někdy povede zopakovat. Po tom gólu jsme ale měli být na koni a něco z toho vytěžit," zalitoval trenér českotěšínského mančaftu Richard Beneš.

Místo toho ale přišla chyba, Sostřonek vyrobil penaltu a Vendryně zničehonic srovnala. A mohla přidat i druhý gól, ale Buzek svou akci gólově nezakončil. „Tak je to vždycky. Přijde nekoncentrace, a je jedno, jestli se díváte na první ligu nebo na I.A třídu, vždycky to mančaft ovlivní. Vendryně to po té penaltě skutečně málem otočila, naštěstí byl poločas 1:1," rekapituloval Beneš.

Těšíňané (ve žlutém) hráli s Vendryní nerozhodně 2:2.Zdroj: Martin Ruščin

Druhá půle se nesla ve znamení územní převahy Těšína, který také vstřelil po sporné ofsajdové situaci druhý gól. Hradečný s Kiškou situaci sami na gólmana Pechu, který se ještě sápal po míči, vyřešili dorážkou na brankové čáře.

„Už jsem myslel, že to Hradec vyřeší zasekávačkou, jak je jeho zvykem, ale se štěstím to tam kluci procedili. Ale byly tam i další situace. Kiška šel ze strany, pak těsně nedosáhl na Zogatův střílený centr, Michalisko pálil z jedné, i když mohl jít víc dovnitř. Zase jsme mohli dát gólovou pojistku," promítal si Beneš v hlavě zápas.

Místo toho přišel pro domácí šok, když opora zadních řad a kapitán týmu Lukáš Rac, který jinak kraloval ve vzdušných soubojích, doslova nabídl balon soupeři a z této akce dorazil Pilch snadno balon za Gradka. „On to stokrát vyřeší správně, že to jednoduše kopne do Olzy, ale zrovna minutu před koncem derby to neudělá a místo toho vyrobí takovou blbost," zlobil se na svého kapitána trenér Beneš.

Těšíňané (ve žlutém) hráli s Vendryní nerozhodně 2:2.Zdroj: Martin Ruščin

Jeho svěřenci se na soupeře připravovali svědomitě. „Pro místní je to lokální derby, ve Vendryni navíc působí naši bývalí hráči Przyczko, Martinčík, Vlachovič, je tam Racko z Havířova, gólman Pecha z Karviné a tak dál. My jsme věděli, jak soupeř hraje, co na něj bude platit. Chtěli jsme hrát kolmé přihrávky na dostatečně rychlého Lojka, Kiška zase umí balon podržet a rozehrát dál, takže v ofenzivě to bylo jasné. Vzadu jsme zase měli hrát systematicky v bloku, aby to bylo zahuštěné co nejvíc. A vlastně nám to všechno vycházelo, protože Vendryně tam kromě těch gólů prakticky nic neměla. K výhře nám zkrátka chyběla minuta. Oba góly jsme dnes soupeři doslova věnovali, hlavně to vyrovnání po obrovské hrubici," nemohl být trenér Beneš spokojen.

FK Český Těšín – TJ Vendryně 2:2 (1:1)

Branky: 14. a 72. Kiška – 35. z pen. Przyczko, 89. Pilch. Rozhodčí: Lalík – Svoboda, Kret. ŽK: 2:6. Diváci: 380.

Č. Těšín: Gradek – Malyjurek, Kupczak, Rac, Bolek (61. Popelka) – Michalisko (76. Folwarczny), Sostřonek, Kantor, Zogata (64. Hradečný) – Kiška, Lojek. Trenér: Richard Beneš.