„Je fakt, že jsme v závěru podzimu chytili fazonu. Hlavně zkušená osa týmu Miczka, Neuman, Tomašák a Stebel hraje teď výborně," pochvaluje si trenér havířovského mančaftu Zdeněk Menoušek, jehož tým se s 22 body nachází už pouze jedno vítězství od pozice znamenající postup! „Ale všechno vychází z momentální pohody v týmu. Kluky to ohromně baví, panuje uvolněná atmosféra, oni jdou na hřiště s tím, že si s chutí zahrají fotbal a když se to daří, dostavují se i výsledky," usmívá se Menoušek.

Důvod k úsměvům měl i během zápasu s Čeladnou, která přijela do Havířova hrát otevřený fotbal, nikam nezalezla, ale moc jí nesedělo malé datyňské hřiště. „To je pravda, hosté po zápase sami přiznali, že tohle jim vůbec nesedí a na takových hřištích se pak uchylují k nákopům na urostlého kapitána Valigůru, i když normálně jsou hodně kombinačním a fotbalovým týmem," souhlasil Menoušek.

Jenže to jsou i Datyně. A ty jsou na vlastní hřiště přece jen zvyklejší než Čeladná. Aktivním přístupem k protihráčům i pohybem bez míče si domácí vypracovali územní převahu a šance, z nichž dvě proměnili.

TJ Dolní Datyně – SK Čeladná 2:0 (1:0)

Branky: 21. Neuman, 76. Baláž. Rozhodčí: Chýlek – Poledník, Závodný. ŽK: 5:2. Diváci: 50.

D. Datyně: Vasilko – Rohel, Neuman, Batiha, Dolák – Miczka – Trmal (67. René Bilas), Robin Bilas, Tomašák, Stebel (86. Kulhánek) – Kodenko (73. Baláž). Trenér: Zdeněk Menoušek.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper (elektronické vydání novin) najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.