Fotbaloví příznivci v sedmdesátitisícovém městě měli v posledních letech jen pramálo důvodů k radosti. Současný management klubu MFK Havířov v čele s Miroslavem Matušovičem se to snaží změnit a pozvednout místní fotbal zase na odpovídající úroveň. V tomto případě dotáhnout klub aspoň do MSFL.

„Po podzimu jsme sice první, ale klukům neustále zdůrazňuji, že to ještě nic neznamená. Jsme teprve v polovině," krotí před začátkem jarních bojů přehnanou euforii Matušovič.

On sám vykonal na trenérském postu v uplynulém roce kus práce. Jednak dal šanci mladým hráčům a místním odchovancům, které zabudoval do sestavy, jednak sestavil dohromady kolektiv, kterému to jde na hřišti i v kabině.

Proto také nechtěl během zimní pauzy do zaběhnutého soukolí příliš sahat. „Prověřené hráče jsem v akci skutečně vidět nepotřeboval. Pokud někdo nastoupil, bylo to proto, aby nevypadl z tréninkového rytmu. Zkoušeli jsme především nové tváře, z nichž nás zaujali třinečtí Ondra Byrtus a Marek Dawid, bílovecký útočník Honza Horník, náš mladý Michal Jaworek z dorostu a jsme rádi, že se vrátil i Boris Förster, který nám jako technická a fotbalový hráč jistě pomůže," vypočítával nové posily kouč Indiánů.

Ten bude muset hlavně nahrazovat nejlepšího podzimního střelce mužstva Filipa Racka, který odešel do nižších rakouských soutěží. „Nebude to snadné, ale kolektivní prací bychom jej mohli zastoupit. Všichni si přejeme, abychom naše snažení dotáhli do úspěšného konce. Budeme se snažit nezklamat naše příznivce," slíbil fotbalovým divákům z Havířova a okolí Miroslav Matušovič.

Havířov v přípravě

MFK Havířov – SK Dětmarovice 4:5 (2:3)
Branky: Jaworek, Zavadzan, Skoupý, David

Třinec jun. – MFK Havířov 2:0 (2:0)

MFK Havířov – Polanka nad Odrou 1:1 (0:1)
Branka: Michalčák

MFK Havířov – Mikulovice 1:3 (0:0)
Branka: Klejnot

MFK Havířov – Petřkovice 0:4 (0:2)

Slavia Orlová – MFK Havířov 3:0 (0:0)

MFK Havířov – Č. Těšín 3:0 (1:0)
Branky: Michalčák, Zavadzan, Horník

MFK Havířov – Heřmanice 3:1 (1:0)
Branky: Horník, Matušovič, Vachtarčík

MFK Havířov – Opava 0:2 (0:0)

Soupiska

Brankáři: Směták, Svatoš. Obránci: Večeřa, Zavadzan, Michalčák, Vagner, Babič, Valový. Záložníci: Matušovič, Klejnot, Förster, Zupko, Wojnar, Dawid, Skoupý, Byrtus, Jaworek. Útočníci: Horník, Trmal, Vachtarčík.

Přišli: Förster (Frýdek-Místek), Byrtus, Dawid (oba Třinec), Horník (Bílovec), Jaworek (dorost).
Odešli: Racko (Rakousko), Vavřík (konec hostování Hlučín), Lemchi (konec hostování Jirny).

Více v tištěném vydání Deníku.