Soupeř si v novém ročníku počíná suverénně, v Petrovicích byl ale horším týmem a mohl i prohrát, kdyby arbitři uznali Lokomotivě regulérní gól.

Po nevydařeném startu do soutěže rozhodl v minulém týdnu výkonný výbor klubu o odvolání trenéra Martina Špičky i jeho asistenta Pavla Bernatíka a na jejich místo nastoupil zkušený karvinský trenér Jiří Kuljovský, který pracuje v Petrovicích u dorosteneckých družstev.

„První tréninkové jednotky, které jsem s týmem měl, nebyly vůbec zaměřené na nějaké herní věci. Já i kluci víme, že to v nich je a fotbal hrát umí. Všechno je to o hlavách, takže jsem se mužstvo snažil spíš povzbudit, pracovat s ním na psychice," nastínil Kuljovský začátek spolupráce s mužstvem.

„Hráčům jsem řekl, ať na chvíli zapomenou na fotbal, který se učili třeba v ligovém dorostu v Karviné. Teď je zapotřebí odjezdit utkání po zadku a makat celých devadesát minut. Potřebujeme odbojovat zápasy, hrát maximálně jednoduše a teprve poté, co chlapci naleznou ztracenou sebedůvěru a udělají nějaké body, může přijít na řadu zase herní stránka. Hodně mi v tom pomáhají zkušení hráči jako Hoffmann nebo Gill. Myslím, že v tomto jsme s týmem zajedno," poznamenal Kuljovský.

Jeho odkaz týmu byl v duelu s Valachy patrný. Soupeř vedený někdejším ligovým borcem Sigmy Olomouc Michalem Kovářem sestavil výborné mužstvo s kvalitami třetiligového souboru. „Zanalyzoval jsem si jejich předchozí výsledky, pozor jsme si dávali hlavně na brejky, které mají nejnebezpečnější v soutěži. Hráli u nás systémem 4-5-1 a často také hrozili ze standardek. Mrozek po nich chytil dva jasné góly," pochválil svého brankáře nový trenér Lokomotivy.

Přál si, aby jeho tým příkladně bojoval celých devadesát minut a hráči mu to splnili. „Všichni měli špinavé trenky," smál se Kuljovský. „Remízu bereme, je to první zápas, jakýsi restart a věřím, že se od toho můžeme odpíchnout," dodal petrovický kouč, jehož v nové roli vítá opravdu pekelný začátek. Po prvním Valašském Meziříčí totiž čekají jeho tým druhé Hranice.

Lokomotiva Petrovice – TJ Valašské Meziříčí 1:1 (1:1)

Branky: 21. Hanusek – 11. Kotůlek. Rozhodčí: Novák – Slaminka, Broskevič. ŽK: 4:0. Diváci: 105.

Petrovice: Mrozek – Leibl, Gill, Moskál, Bajzáth – Puškáč (62. Hoffmann), Lukan (57. Miko), Škuta, Urban – Klimas (88. Hilbert), Hanusek. Trenér: Jiří Kuljovský.