„Bohužel se stalo to, co jsme si nepřáli, ale musíme se tomu nějak postavit. Máme v tréninkovém procesu zapojeny tři mladé Afričany, jeden z nich už nastoupil v Novém Jičíně. Všichni se jeví slibně. Doufám, že se co nejrychleji vyřeší administrativní záležitosti k jejich přestupům a budou moci za nás brzy nastoupit. Pomohli by nám,“ uvedl jeden z petrovických koučů Pavel Mazurek.

Utkání dvou ohrožených celků bylo vyrovnané, na šance byla dokonce Lokomotiva lepší. Domácí trefili v první půli spojnici břevna a tyče, hosté neuspěli ve třech možnostech, jmenovitě Paduch, Ruisl po standardce a Gomola, jehož přímák skvěle zneškodnil brankář Nového Jičína Ognyanov.

„Bohužel ve druhé půli se nám přihodilo něco podobného jako s Dolním Benešovem. Soupeř kopal necitlivě nařízenou penaltu za ruku, my jsme srovnali, jenže pak Hanusek zahodil tutovku a místo vedení jsme vzápětí dostali rozhodující gól,“ vybavoval si Mazurek.

Fotbalově byly síly obou mužstev vyrovnané, domácí byli šťastnější a nechali Petrovice na třech bodech. Situace je už vážná. „Pořád ta tabulka vypadá hodně srovnaně, ale je nám jasné, že potřebujeme bodovat s týmy, které jsou kolem nás. To byl i případ Nového Jičína, a to se bohužel nepovedlo,“ zalitoval Mazurek.

FK Nový Jičín – Lokomotiva Petrovice 2:1 (0:0)

Branky: 60. z pen. a 78. Pyclík – 74. Gomola. Rozhodčí: Poláček – Šimoník, Kovářčík. ŽK: 2:3. Diváci: 147.

Petrovice: Mrozek – Kempný (66. Hujo), Ruisl, Gill, Bajzáth – Hoffmann – Mobe, Hanusek, Paduch (80. Kondziolka), Chwastek (54. Pilch) – Gomola.