„Tři góly zvenku se určitě počítají. V ofenzivě jsme předvedli dobrý výkon, vytvořili jsme si celkově šest šancí, o dost víc než domácí. Soupeř ale nehrál špatně. Měl v sestavě i tři hráče áčka a snažil se," komentoval zisk tří bodů Pavel Bernatík, asistent petrovického kouče Martina Špičky.

Oba gólmani si v utkání vybrali jednu slabší chvilku. Poté, co se hosté dostali do vedení, přišel při kličce gólman Mrozek o míč a útočník druholigového A-týmu Schaffartzik dal do prázdné brány snadný gól.

Poločasový stav tedy zněl 1:1. Petrovice se ale nepoložily. „Zase jsme si k tomu něco řekli. Důraz jsme kladli na slovo koncentrace, bohužel pár minut po zahájení druhé půle jsme inkasovali. Ale musím uznat, že mužstvo prokázalo charakter. Opět se z toho nikdo nesesypal, dál jsme hráli svou hru a zaslouženě to otočili," pochvaloval si Bernatík.

V 56. minutě srovnal na 2:2 M. Puškáč, když si pro změnu vybral slabý okamžik domácí gólman Lasák, a pak se Lokomotiva trpělivou kombinací prokousávala ke třetí brance. Tu si sice dal opavský kapitán Swiech sám, ale hosté celou situaci dobře dohrávali a Swiecha k zásahu před bránou přinutili.

„Miko utekl po křídle a jeho prudký centr si soupeř srazil do vlastní brány. Musím však říct, že takový luxus v útoku nám příště vedoucí Petřkovice nedopřejí, takže budeme muset být maximálně efektivní. Těch šancí asi nebude tolik jako proti Opavě," tipuje Bernatík před pátečním soubojem prvního s druhým v Ostravě.

SFC Opava B – Lokomotiva Petrovice 2:3 (1:1)

Branky: 29. Schaffartzik, 53. Čelustka – 13. Plešek, 56. M. Puškáč, 70. vlastní Swiech. Rozhodčí: Macrineanu – Richtár, Broskevič. ŽK: 2:2. Diváci: 70.

Petrovice: Mrozek – Hoffmann, Moskál, Gill, Bajzáth – Škuta, Leibl – Malíř (89. Chwastek), Plešek (35. Miko), M. Puškáč – D. Puškáč. Trenér: Martin Špička.