„Jenže zase to bylo drama. Zaplaťpánbůh ale se šťastným koncem pro nás," oddechl si trenér Sokola Lubomír Begany, který si na začátku zápasu málem přivodil infarkt. „Říkali jsme si, že budeme hrát opatrně, protože soupeř potřebuje vyhrát, a tak bude muset útočit. A po patnácti sekundách prohráváme 0:1," kroutil hlavou Begany.

A bylo hůř. Bystřice byla aktivní, dala druhý gól, nastřelila břevno. To vše hosty pochopitelně povzbudilo v jejich úsilí plně bodovat. „Bylo tam dost tvrdých soubojů, hosté lítali po hřišti," připustil trenér Begany.

Lutyně se ale nevzdala a ještě do přestávky srovnala. Významnou roli hrál především gól Vanečka na 2:2 ze 45. minuty. Bystřice tím přišla o náskok, dostala gól do šatny a to ji nahlodalo. „Nám to naopak pomohlo, ale musím přiznat, že jsem byl i za toho stavu 0:2 docela klidný. Bylo ve mně skálopevné přesvědčení, že to zvládneme. Šance jsme si vypracovávali a hosté byli nervózní. Zbrkle útočili," přibližoval trenér Begany.

Po přestávce vrhli hosté všechny síly do útoku a museli hrát na riziko. Remíza pro ně nic neřešila, stejně jako před týdnem pro ČSAD Havířov. Je třeba přiznat, že Bystřice měla i dost smůly, neboť také ve druhé části trefila břevno. A domácí dali gól na konci utkání. Trefil se „nezmar" Macháček, pro něhož to byla třetí branka na konci utkání z posledních tří zápasů a pokaždé jeho trefa znamenala bodový zisk.

Sokol Dolní Lutyně – TJ Bystřice 3:2 (2:2)

Branky: 25. a 88. Macháček, 45. Vanečko – 1. a 24. Žubor. Rozhodčí: Poledník. ŽK: 3:0. Diváci: 70.

D. Lutyně: Šajer – Twrdý, Vávra, Šimek, T. Fismol – Hanusek (89. M. Fismol), Velký, Szkuta, Pěgřim – Macháček, Vanečko. Trenér: Lubomír Begany.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.