Ten patří aktuálně k hráčům s nejlepší formou v celé soutěži. Na jaře dal už sedm branek a i díky němu začíná Karviná zase stoupat tabulkou.

Svěřenci trenéra Josefa Mazury se po nedělní sváteční výhře dostali už na čtvrtou pozici. Z posledních pěti kol brali třináct bodů a Fiala sám dal pět branek. „Tak to mě samozřejmě těší, ale prvořadý je výsledek týmu. Máme všichni velkou radost hlavně z toho, že jdeme zase nahoru a neplácáme se někde v dolní půlce tabulky," přitakává Fiala.

Pardubice na jaře inkasovaly jen dvakrát, a to ve Zlíně. Dnes paradoxně inkasovaly od vás, zlínského rodáka…
Vážně? Tak to je opravdu zajímavost a je to úsměvné. Jsem rád, že mi to tam spadlo a že máme tři body. Prodloužili jsme naši sérii a myslím, že jsme ty tři body získali i zaslouženě. Šlapali jsme od začátku do konce, Pardubice jsme k ničemu nepustili. Stoprocentní spokojenost.

Také jste se výborně popasovali s absencemi v sestavě. Překvapilo vás to?
Ani ne, protože v našem týmu je fakt kvalita a každý musí makat na sto procent, aby se v sestavě udržel. I když nám někdo vypadne a přijde místo něj další hráč z lávky, neznamená to, že by měla jít naše hra dolů.

Vy máte momentálně skutečně fazonu. Pomáhá vám fakt, že jste na jaře stabilním členem sestavy a navíc hrajete na svém oblíbeném postu?
Jistě, to mi pomáhá. Každý hráč jde nahoru, když cítí důvěru trenéra. Ostatně jsem na hřišti od toho, abych něco předvedl, nejlépe dal gól. Kdybych to nepředváděl, tak taky v základu být nemusím. Jak jsem již řekl, v Karviné je velká konkurence a jsou tady další kluci, nažhavení jít do hry. Takže se člověk musí v zápase snažit, aby vydržel v základní jedenáctce i pro další zápas.

Na kontě máte v této sezoně už devět branek. Dáváte si nějakou metu, které byste chtěl dosáhnout?
No… desítka je takové hezké kulaté číslo (úsměv), na tu bych rád dosáhl.

Co třeba hned teď ve Zlíně?
Tak to by bylo parádní, ve Zlíně jsem se narodil, mám tam rodinu. To mi připomíná, že musím sehnat asi tak třicet lístků pro příbuzné a známé (smích).

Celý rozhovor v tištěném vydání Deníku