Zlín je soupeřem, který má jako jediný z českých účastníků zajištěn pohárový podzim, ale tímto směrem se určitě před zápasem s Karvinou ubírat nebude. „To je ještě daleko, a dokud netříští síly mezi českou ligu a Evropu, tak určitě bude dělat vše pro to, aby nasbíral co nejvíc bodů,“ uvědomuje si trenér Karviné Jozef Weber.

Loňská zkušenost s utkáním ve Zlíně nevyzněla pro jeho svěřence dobře. Prohráli 0:3. „Zlín si nás tehdy krásně chytil na udičku. Nechal nás hrát s balonem, využíval naše chyby a po brejcích kontroval. Tohle už se nesmí opakovat. Zlín k žádným brejkům nepřipustíme,“ vyhlašuje Weber.

V utkání podobných soupeřů se ukazuje být důležitým momentem vstupní gól. „Potvrdilo se to nejen ve Zlíně, ale na jaře v odvetě i u nás. Musíme si dát pozor, abychom jako první neinkasovali právě my,“ upozorňuje kouč MFK.

Ten do utkání nejspíše vyšle totožnou sestavu jako proti Boleslavi (a proti Bohemce i Jihlavě), protože Lukáš Budínský, který už začal s tréninkem, ještě není připraven na to odehrát celých devadesát minut. „Bůďa, i nová posila Letić pravděpodobně nebudou,“ doplnil Weber.

Od Zlína nečeká zásadní rozdíl ve způsobu hry. „Jeho kádr sice doznal určitých změn a třeba Traoré s Jiráčkem jsou asi zvyklí hrát jinak než jejich předchůdci, ale styl hry pod Bobem Páníkem se zase tak moc měnit nebude,“ míní Jozef Weber.

Utkání se hraje zítra od 17 hodin na zlínské Letné.