Karvinští měli v první půli převahu, kterou mohli vyjádřit několika góly. Budínský dokonce zahodil penaltu. Poláci srovnali těsně před koncem po trestném kopu z větší vzdálenosti.

Karvinští nasadili do hry všechny testované hráče a k tomu i nově příchozího Slováka Jurča, který se hned prosadil střelecky.

Trenér Karviné Jozef Weber po zápase řekl: „Testovali jsme co nejvíc hráčů, ty první zápasy budou hlavně o tom. Jako obvykle se mi někteří hráči líbili víc, jiní míň. Vydařenější byl první poločas, kdy jsme mohli vést i vyšším rozdílem, druhá půle už byla slabší a moc se mi nelíbila, ale po jednom zápase těžko soudit. Škoda inkasované branky v závěru. Pasta (Martin Pastornický) chytal celou dobu dobře, mohl mít nulu, ale pokazil si to. Kdo mě zaujal, byl Pavol Jurčo. Dal gól, byl i v situacích, které bych od útočníka očekával. Netajíme se tím, že hledáme koncového hráče. Jestli po dnešním zápase někdo skončil? Asi ano, ale nebagatelizoval bych to jen tím, že to bylo výkonem, prostě se nám někteří hráči nehodí do týmu typologicky nebo herním pojetím. Ale někteří dostanou šanci i pro úterní zápas s Dunajskou Stredou. Pak budeme moudřejší."

MFK OKD Karviná – Górnik Zabrze 1:1 (1:0)

Branky: 8. Jurčo – 88. Skrzypczak. Rozhodčí: Proske. Diváci: 150.

Karviná 1. poločas: Pastornický – Kontár, Dreksa, Toml, Zelený – Šisler – Moravec, Budínský, Okleštěk, Puchel – Jurčo.

Karviná 2. poločas: Pastornický – Kontár, Gurzeda, Hošek, Eismann – Panák – Janečka, Cana, Urgela, Juřena – Jurčo (55. Duda).

Více v tištěném vydání Deníku.