„To je sice pravda, ale raději bych to utkání ani nekomentoval. Byla to hrůza," zasmál se Nešpor po tříbodovém zisku, který jeho tým katapultoval na třetí místo tabulky.

Havířovany po postupu do I.A třídy, kam je vlastně dostal, sledoval. Datyně se pod vedením trenéra Petra Baumana rychle adaptovaly na vyšší úroveň a hrály v první třetině tabulky.

Nešpor po svém opětovném jmenování do funkce hlavního kouče věděl, že chce s týmem zlepšit herní projev. „Ten se mi moc nezamlouval, ale kluci se do toho snad brzy dostanou. Fotbal hrát umějí, uděláme nějaké změny v sestavě a postupně se zvedneme," věří Nešpor.

Ostatně, korekce v základní jedenáctce udělal už v Raškovicích. Do hry však nemohl poslat absentujícího Kodenka. Samotný fotbal v Raškovicích jej moc nenadchnul, přestože jeho tým se dostal asi do šesti šancí. „Jenže gól jsme dali jen jeden, a to ještě šťastný," oddechl si po utkání.

Soupeř byl podle něj nejhorší, proti jakému letos Datyně hrály. „Je to jasný adept sestupu," tipnul si. Raškovice dohrávaly utkání o deseti, když byl před poločasem vyloučen Šalata, přesilovku však Datyně dlouho nezvládaly. „Jak říkám, nebyl to moc povedený výkon. Paradoxně jsme v přesilovce ještě mohli inkasovat, když se v závěru domácí dostali do jasné gólovky," kroutil hlavou Radek Nešpor.

Pražmo Raškovice – TJ Dolní Datyně 0:1 (0:0)

Branka: 76. Kubiena. Rozhodčí: Tobola. ŽK: 3:2. ČK: 42. Šalata. Diváci: 100.

D. Datyně: Vasilko – Dolák, Vlček, Tomašák, Sikora – Judita, Vandriak, Miczka, Ftáček (60. Pištěk) – Kubiena, Balázs (70. Sukač). Trenér: Radek Nešpor.

Další zápas hrají D. Datyně v sobotu se Sedlištěmi.