Trenér Josef Jadrný pokračuje v systému 4-2-3-1. „Chceme, aby to hráči dostali pod kůži, takže to, co jsem dříve avizoval, stále platí. Pokračujeme v novém modelu a zdá se, že hráči dělají mírné pokroky," pochvaloval si Jadrný.

Bylo to patrné už v sobotním domácím zápase, který jeho svěřenci zvládli s přehledem. „I když v první půli ještě žádné góly nepadly, dalo se na to koukat. Ve druhém poločase už jsme přidali i ty branky," vysvětlil.

Jeho svěřenci měli daleko více šancí. Frenštát se dostal do dvou gólovek, jednou lízla střela tyč, druhou šanci lapil Gradek, ale to už bylo za stavu 4:0. „Věci, které nám v tomto systému mají fungovat, nám fungovaly. S defenzivní prací jsem byl spokojen a vlastně i s útočnou činností. Pomohla nám střídání, především Matušíka, který si to v tom středu zálohy díky svým zkušenostem uhraje a dovede dát překvapivou a přesnou přihrávku," poznamenal trenér Dětmarovic.

Čtyři góly ve frenštátské síti byly jen logickým vyústěním domácí převahy. „Těch branek mohlo být daleko víc, ale důležitější je poznatek, že děláme pokroky. Uvidíme ve středu, jestli to bude platit i na výborně hrající Šenov," naznačil Jadrný.

Utkání předposledního kola se kvůli plánované letní rekonstrukci dětmarovického trávníku odehraje už tuto středu 1. června od 17.30 hodin. Dětmarovice si následně předehrají i zápas posledního kola doma s Kravařemi.

SK Dětmarovice – Beskyd Frenštát p. R. 4:0 (0:0)

Branky: 63. Skotnica, 68. Matušík, 73. Šrámek, 79. Hrtánek. Rozhodčí: Dudek – Kotala, Picmaus. Bez ŽK. Diváci: 100.

Dětmarovice: Gradek – Schimke, Hrdlička, Hrtánek, Káňa (60. Holý) – Zahatlan (58. Matušík), Maleňák – L. Ligocký (83. Ristovský), Skotnica (72. Beilner), Uher (81. J. Ligocký) – Šrámek. Trenér: Josef Jadrný.