Jako „bonus" mají navíc zraněného technika Škutu. „Jeden z domácích hráčů do něj likvidačně zajel a doslova mu roztrhl lýtko. Vezeme ho do nemocnice," hlásil bezprostředně po utkání trenér Petrovic Jiří Kuljovský, z jehož kádru se stává lazaret.

„O víkendu nám bude chybět sedm hráčů sestavy. Už teď hráli dorostenci Salamon s Motyčkou," mávl rukou Kuljovský.

I tak se jeho tým proti kombinačně vybavenému soupeři dlouho držel. „Opava ovládala hru, držení míče měla tak sedmdesát procent," uznal petrovický kouč. Jenže domácí akce končily dvacet metrů od brány. „Byli jsme na soupeře dobře takticky připraveni. Věděli jsme, že jsou kombinačně dobří, chtěli jsme proti nim hrát tak, jako doma, kde jsme je vykrývali a trpělivou hrou nakonec přinutili k nákopům, což Opavě není vlastní," vysvětloval Kuljovský.

Celý poločas a část toho druhého Petrovicím taktika vycházela. „Bohužel jsme při rozhodující akci propadli na levé straně," zalitoval Kuljovský. „Zkoušeli jsme pak hrát na tři i čtyři útočníky, ale domácí se zatáhli a měli jsme to těžké," připustil.

Jeho tým si tak solidně zaběhal. „Opava má od mládeže určitou herní šablonu, ale my jsme věděli, jak to hrají, takže nás nepřekvapili. Škoda, že jsme nevydrželi s nulou vzadu ještě o deset minut déle, pak by už domácí začali být nejistí," zakončil Jiří Kuljovský.

SFC Opava B – Lokomotiva Petrovice 1:0 (0:0)

Branka: 67. M. Helebrand. Rozhodčí: Podhajský – Kondler, Běhal. ŽK: 2:2. Diváci: 85.

Petrovice: Mrozek – Leibl, Moskál, Salamon, Bajzath – Klimas, Hoffmann, Ruisl (66. Motyčka), Škuta (82. Siekiera) – Chwastek (73. Makula), Urban. Trenér: Jiří Kuljovský.