Indiánům díky Matušovičově absenci chyběl náboj a ta správná elegance, se kterou by o třídu nižší Petřkovice převálcovali. Naštěstí se jednalo pouze o přípravný zápas. S výkonem by ale Indiáni v divizi v žádném případě neuspěli.

Utkání postrádalo moment překvapení a hráči se na hřišti pohybovali více chůzí, než poklusem, ale i tak se jim povedlo vstřelit hostům první branku.

„Hru jsme měli zaměřenou hlavně na kvalitní defenzívu, která byla v první půlce dobrá. Po poločase jsme ale začali dělat chyby, které nás stály vítězství," komentuje utkání trenér domácích Zoltán Beňo.

Indiáni měli problém prosadit se ve standardních situacích. „Velice kvalitně jsme kopali dvanáct rohů, ale pak už jsme se nedokázali před bránou prosadit a míč do brány dorazit. Scházela nám jak koncovka, tak i v druhé půli defenziva, přechodová fáze a přihrávka," uvedl výčet chyb svých svěřenců trenér Beňo.

Za remízu byl rád kouč Petřkovic, kterého mrzela pouze jedna chyba jejich brankáře, po které inkasovali gól. „S výsledkem a výkonem svého týmu jsem spokojený. Musím říct, že v druhém poločase jsme Havířov přehrávali a dostávali se do větších šancí. Hráli jsme v dobrém tempu a kluci plnili vše, na čem jsme se domluvili," říká k utkání potěšený trenér Filip Smejkal. Díky dodržování jeho rad se hostům povedlo před koncem zápasu stav utkání srovnat.

Obrácená nálada panovala na straně domácích. „Naše hra za moc nestála, ale na druhou stranu pořád zkoušíme a poznáváme nové varianty a taktiky zápasu. Tento týden zapracujeme na odstranění nedostatků a v další přípravě proti Orlové postavíme optimální sestavu, která by měla být konečná do druhé půlky sezony," dodal Beňo k plánům na příští zápas.

MFK Havířov – Odra Petřkovice 1:1 (0:0)

Branka Havířova: Skoupý.

Havířov: Mrozek (46. Směták) – Valový, Michalčák, Aniol (46. Laryš), Vagner (73. Babič) – Zupko, Racko, Valla (70. Zielonka), Skoupý – Vachtarčík, Koubek (75. Trmal).