Trenér Josef Jadrný s týmem zapracoval na obranné práci. Už posledně dokázali jeho svěřenci vygumovat bohumínskou snahu o útok a málem se jim to povedlo i proti na jaře skvěle hrajícímu Krnovu.

„Soupeř začal sázet na místní hráče, odchovance, dělají to tam dobře. My se snažili opět o svědomitou práci v obraně, kde vynikal Hrtánek, ale takového hráče bych potřeboval naklonovat. Aspoň jednoho do každé řady," smutně se pousmál trenér Dětmarovic Josef Jadrný.

Na jaře nebezpečný Krnov se v první půli k ničemu nedostal. Dobrou defenzivu Dětmarovic ocenil po utkání i domácí trenér Ladislav Bártek. „Jenže co z toho, když jsme nakonec inkasovali. Škoda, že Kurušta neproměnil gólovku," vybavil si Jadrný největší šanci první půle, v níž se ocitl právě Lukáš Kurušta. Na deseti metrech ale překopl bránu.

Ve druhé části už byli domácí lepší. „Tady je třeba uznat, že si pro tři body šli. Nevyšel nám úvod druhé půle, kdy jsme dostali gól. Zase jsme to soupeři namazali. Ob zápas inkasujeme gól z našeho útoku," nechápal Jadrný.

Krnov pak měl tři šance, všechny ale chytil Kotrla. „Držel nás ve hře," uznal trenér Dětmarovic.

Jeho tým se však k ničemu podstatnému nedostal. Jen Mackovi odmávali arbitři asi devětkrát ofsajd. Do vápna soupeře se hosté nemohli probít, nedotažené akce končily před šestnáctkou Krnova. „V útoku nám chybí zkušenost. Nějaký bijec, rutinér, který by měl dobrý výběr místa. Na góly se strašně nadřeme. Sice neprohráváme o čtyři góly, obrana nám funguje, ale body nesbíráme. Nicméně bojovat budeme až do konce," slíbil Jadrný.

FK Krnov – SK Dětmarovice 1:0 (0:0)

Branka: 55. Hrubý. Rozhodčí: Lalík – Fajkus, Laštuvka. ŽK: 1:2. Diváci: 375.

Dětmarovice: Kotrla – Derík, Hrtánek, Zahatlan, Holý – Káňa (83. J. Ligocký), Beilner – Macko, Kurušta, L. Ligocký (73. Popek) – Ristovský. Trenér: Josef Jadrný.