„Vůbec nám to neprospělo, a také nám neprospěla labilita některých hráčů. Vedeme, máme šance a pak během chvilky zápas úplně ztratíme," nemohl být s průběhem utkání spokojen havířovský trenér Radek Nešpor.

Jeho svěřenci odehráli v Dobraticích velmi solidní první poločas, ze kterého mohli vytěžit více než jeden gól. „Dali jsme branku těsně před poločasem, ale do té doby jsme zahodili čtyři šance," popisoval Nešpor.

Gól dal jeho tým po pěkné akci Tomašáka a hlavičce Kodenka, což možná zapříčinilo, že se hráči nechali příznivým výsledkem uchlácholit. „Do druhé půle jsme nastoupili jako mistři světa a během deseti minut prohrávali 1:3. V šatně si říkáme, hlavně pozor na začátek druhého poločasu a přijde 50. minuta, Neugebauer fauluje ve vápně a inkasujeme," mávl rukou trenér Datyní.

Havířované pak po dalších chybách v rozehrávce inkasovali ještě dvakrát a najednou byli v situaci, kdy museli dotahovat. „Což nám moc nejde. Ono úplně stačí, když inkasujeme jednou, na hráče to pak spadne a jsme vyřízení," postřehl Nešpor, který postrádal tři členy základní sestavy – Vlčka, Kubienu a Neumana. „Do hry šli dorostenci, kteří zkušenosti teprve sbírají," doplnil Nešpor.

Jeho tým se za nepříznivého stavu zmohl jen na břevno po hlavičce Psíka. Na víc ne. „Poslali jsme do hry Baláže, aby to oživil a on dostane za tři minuty červenou. To je fakt na infarkt," zakončil kouč Datyní.

TJ Dobratice – TJ Dolní Datyně 3:1 (0:1)

Branky: 50. z pen., 53. a 59. Michal Hlaváč – 44. Kodenko. Rozhodčí: Migota. ŽK: 1:3. ČK: 63. Baláž (Datyně). Diváci: 100.

D. Datyně: Vasilko – Kučera, Neugebauer, Tomašák – René Bilas (80. Batiha), Dolák, Miczka, Robin Bilas, Hruška (75. Psík) – Kodenko, Svrčina (60. Baláž). Trenér: Radek Nešpor.

Další zápas hrají D. Datyně s Bystřicí.