Orlovští trenéři neměli k dispozici dlouhodobé absentéry Vybírala s Tomášem, k nim se přidali Urban s Koplem a rázem je v případě Orlové zaděláno na problém. „Máme úzký kádr, v létě odešli Janso s Vlkem, náhrada se nepodařila sehnat. Jen díky spolupráci s Karvinou jsme schopni skládat základní jedenáctku třetiligových parametrů," postěžoval si trenér Orlové Pavel Poledník.

„Dneska jsme měli k dispozici pět hráčů z Karviné, což je fajn, jenže když každý zápas hrajete v jiné sestavě, souhře to zrovna neprospívá," poznamenal Poledník.

I v nelehké situaci se domácí hráči do favorita ze Zábřehu zakousli a první půlhodinu měli navrch. „Překvapilo mě, že jsme konsolidovaný tým soupeře, který spolu už hraje nějaký ten pátek s hráči druholigových zkušeností, takto přehrávali," podivoval se Poledník.

První velká šance ještě náležela po chybě Kaizara zábřežskému Pospíšilovi, ale pak se už počítaly tutovky jen na straně Slavie.

Puškáč nejprve sám před brankářem nastřelil jen jeho nohy, po přečíslení tři na jednoho neusměrnil v jasné pozici míč do sítě Klimas, v 18. minutě trefil Kurušta z trestného kopu břevno.

Hosté se ve 23. minutě ujali vedení po hlavičce Komendy, na kterého trenér Poledník před zápasem upozorňoval. „Bylo to z toho důvodu, že si pamatuji, jak nám Komenda po centru dával gól hlavou ještě v době, když jsme doma hráli s Opavou. Tentokrát to bylo po rohu a zase jsme ho na postech stoperů neuhlídali," bědoval Poledník.

Jeho svěřenci nesložili zbraně, po akci Ondřejky si hosté málem dali vlastní gól, nakonec ještě smolař Kurušta trefil tyč. „Tohle byl zápas o prvním gólu. Šancí na to, abychom jej vstřelili my, bylo několik. Mohli jsme dát víc než dva góly, bohužel jsme nedali ani jeden a po změně stran si už zkušený soupeř náskok uhlídal a pojistil," rekapituloval Poledník.

Když přidal Komenda v 53. minutě druhý gól, bylo po zápase. Kotůlek náskok hostů ještě navýšil a schylovalo se k debaklu. Ten ale domácí odmítli, zabojovali a aspoň snížili. „Teď nás čeká Prostějov, to bude to samé v bledě modrém. Jsme opravdu v těžké hráčské situaci a je třeba ji řešit. Za týden nás totiž čeká doma asi zápas podzimu s Hlučínem, který je potřeba bezpodmínečně zvládnout," dívá se k nejbližším utkáním trenér Poledník.

Slavia Orlová – Sulko Zábřeh 1:3 (0:1)

Branky: 81. Pikulík – 23. a 53. Komenda, 59. Kotůlek. Rozhodčí: Vojkovský – Mikeska, Dubravský. ŽK: Káňa – Čep, Kapl. Diváci: 136.

Orlová: Szarowski – Hatok, Kaizar, Cverna, Schroner – Skoupý – Klimas, Ondřejka, Puškáč (62. Pikulík) – Uher (56. Káňa), Kurušta (46. Lišaník). Trenéři: P. Poledník a J. Jadrný.

Další zápas hraje Orlová v sobotu v Prostějově.