„Je to únavná cesta," hlásil večer v autobuse trenér slávistů Bohuš Keler. „Vnitřně cítíme, že jsme na soupeře měli, bohužel jsme zápas promarnili," litoval.

Soupeř nedosahoval takových kvalit, aby u něj Orlová prohrála. Zápas byl veden v první půli z obou stran opatrně. Domácí hrají o záchranu, nechtěli udělat osudnou chybu. Orlová bojuje s kompletací svého kádru a výsledkově se jí moc nedaří.

„První půlka byla vyrovnaná a z obou stran bez šancí, pouze náš gólman Rohel likvidoval jednu nebezpečnou hlavičku soupeře," přibližoval Keler průběh úvodní části. Hra mezi oběma šestnáctkami tak asi přítomné diváky moc nenadchla.

Po změně stran se Orlová výrazně probrala a udávala tempo hry. „Tam už jsme se dostali do několika nadějných brejků, ale řešili jsme je špatně. Největší možnost měl asi Václavek, který šel z poloviny hřiště sám na gólmana, ale přehodil jej i síť," obracel oči v sloup Bohuš Keler.

Iniciativa vydržela na orlovských kopačkách prakticky až do konce. Bez vstřelené branky se ale vítězství nerodí, anebo jen výjimečně. Jenže domácí si vlastňáka nedali. „Čím dál více to bylo o tom, komu se povede dát první gól. Těžký kluzký terén k tomu přímo vybízel, my jsme ale byli v koncovce jaloví. Kdyby ne, tak určitě vyhrajeme," poznamenal Keler.

Žďár postupně odpadával, ale naděje na bodový zisk jej držela nad vodou. Nakonec si vypracoval šest minut před koncem standardní situaci, po které vsítil jediný gól utkání. Přímý kop hosté neodvrátili, ten skončil u Sedláčka, v nedávné době ještě hráče Mladé Boleslavi, a Sedláček zápas rozhodl. „Žďár na standardky spoléhal, vysoké míče jsme měli uskákat," souhlasil Keler, jehož tým si prohrát nezasloužil.

Žďas Žďár n. S. – Slavia Orlová 1:0 (0:0)

Branka: 84. Sedláček. Rozhodčí: Šenkýř. ŽK: 1:2. Diváci: 225.

Orlová: Rohel – Míšanec, Kaizar, Švrček, Silveira – Pražák (38. Jonek), Hanus, Kovář (88. Perič), Keresteš – Kopel, Václavek (84. Urban). Trenér: Bohuslav Keler.

Další zápas hraje Orlová ve středu v Hlučíně.