Tohle byl duel o šest bodů. „Přikládali jsme utkání s HFK opravdu velkou váhu. Po cenné remíze z Vyškova jsme bod chtěli potvrdit a dostat se k soupeři v tabulce na dostřel. Obojí se povedlo," pochvaloval si nový trenér orlovských fotbalistů Josef Jadrný.

Navíc se podruhé za sebou podařilo udržet čisté konto. „Ano, to mě také těší. Musím se přiznat, že za stavu 2:0 deset minut před koncem jsem křičel na stopery, že to musíme vzadu zvládnout s nulou," usmíval se Jadrný.

Na fotbal v podání jeho hráčů se rozhodně dalo dívat. Kromě první čtvrthodiny, která byla poněkud zahřívací, měli slávisté celou dobu navrch. Brankář HFK Filip Mucha, syn karvinského trenéra Josefa Muchy, se ale činil a zlikvidoval domácím několik jasných šancí. „Držel je. Měli jsme tam celou dobu spoustu standardek, spoustu hlaviček, ale prosadili jsme se až po přestávce. Hodně nám pomohli hráči z Karviné," přibližoval Jadrný.

Slavia Orlová – HFK Olomouc 2:0 (0:0)

Branky: 55. Puškáč, 57. Kopel. Rozhodčí: Mikeska. ŽK: 2:3. Diváci: 125.

Orlová: Szarowski – Káňa, Kaizar, Skoupý, Schroner – Klimas (88. Malík), Vaněk, Puškáč, Tomáš (75. Uher) – Kurušta, Kopel (79. Lišaník). Trenér: Josef Jadrný.

Další zápas hraje Orlová v neděli v Olomouci B.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.