Jeho start byl vynucen okolnostmi, jelikož pravý bek Libor Holík hostuje v Karviné právě ze Slavie a po dohodě klubů nemohl nastoupit, podobně jako Radek Voltr. „Už po poháru s Prostějovem se zvažovaly možnosti, že bych naskočil na stopera. Věděl jsem to dopředu a mohl se připravit. Myslím, že jsme tady nezanechali špatný dojem, dokázali jsme se nahecovat. Jen škoda toho inkasovaného gólu," mrzelo jej po zápase.

Pavle, jaké to bylo nastoupit po delší době zase v základu?
Potěšilo mě to. Je to pro mě na lavičce nová role, ale musím ji vzít. Klukům to v předchozích zápasech klapalo, já musel čekat na svou šanci.

Pomohl jste si do základu?
To je otázka spíš pro trenéra. Já musím pořád pracovat na tréninku jak nejlépe umím, abych trenéra přesvědčil, že můžu být v základu. Nic jiného se dělat nedá.

Na nováčka předvedla Karviná v Praze celkem nebojácný výkon. Vnímal jste to podobně?
Řekl bych, že ano. Bylo to mnohem lepší než třeba první půli v Boleslavi nebo Plzni, hráli jsme odvážněji. Jen to chtělo některé nadějné úniky lépe zvládnout a něco tam dotlačit.

Hrál v tom roli i přímý televizní přenos a tím pádem skutečnost, že se na vás budou dívat fanoušci po celé republice?
Kluky to určitě nahecovalo, ale ono je velkou motivací na Slavii už celé to prostředí, krásný stadion, atmosféra během zápasu, kvalitní soupeř. Přímý přenos to samozřejmě umocnil, každý se chtěl vytáhnout a odvést co nejlepší výkon, což se nám celkem povedlo. Až na ten inkasovaný gól.

Dalo se mu zabránit? Mešanovič měl poměrně i dost štěstí, když se k němu balon zase odrazil…
Štěstí tam asi bylo, ale my jsme si u té akce měli počínat mnohem důsledněji. Prostor jsme vykryli dobře, ale na Mešanoviče jsme měli víc přitlačit. Beru to i z mé strany, že jsem mohl udělat víc, mohl jsem u něj být blíž. Je to škoda, ve vápně je třeba být důraznější.

Každopádně na dobrém výkonu mužstva se dá stavět, nebo ne?
Každý podobný zápas vás někam posune, hlavně mladší spoluhráče. Já taky tak začínal, odehrál jsem náročná utkání. My si to s trenéry u videa ještě vyhodnotíme, uvidíme sami, co se dalo udělat lépe, kde jsme zase měli něco udělat jinak. Je to užitečná zkušenost.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu většinou nezveřejňuje kompletní obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, domova i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Deníku, anebo ve zlevněné předplacené internetové verzi.
Aplikaci e-paper (elektronické vydání novin) najdete ve spodní části těchto webových stránek. Po připojení si pak můžete Deník v plném znění přečíst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.