Ráz celému střetnutí dala penalta, kterou domácí kopali v 17. minutě. „My jsme žádnou neviděli. Borec běžel půl metru vedle Lukáše Race, najednou na mokrém terénu uklouzl, spadl a rozhodčí odpískal penaltu," divil se trenér Těšína Richard Beneš.

Jeho svěřenci si následně vytvořili tři slušné šance na to výsledek obrátit. Fizek dvakrát nadějně hlavičkoval, ani jednou se ale netrefil. Dobrou možnost pohnout skórem měl i kapitán Rac. „Domácí byli spokojení. Vedli a soustředili se na brejky. My jsme drželi balon a na mokrém terénu se snažili o kombinaci. Ale hráli jsme slušně," byl s aktivitou svých hráčů spokojen trenér Těšína.

S čím spokojen být nemohl, to bylo proměňování. Fizek třikrát, jednou Rac a jednou Kiška. Všichni byli blízko gólu. Netrefil se ale ani jeden a po brejku domácí přidali druhý gól. Pak už tři body ubránili.

Nejbližší sobotní domácí utkání s Kobeřicemi odehrají Těšíňané doma nestandardně už od 10.15 hodin.

Beskyd Frenštát p. R. – FK Český Těšín 2:0 (1:0)

Branky: 17. z pen. Klimpar, 62. Bartoš. Rozhodčí: Švec – Lukašík, Čuba. ŽK: 1:1. Diváci: 164.

Č. Těšín: Klepek – Bolek, Fizek, Rac, Kupczak (61. Rusek) – Konečný (82. Bolec), Sostřonek, Kantor, Hradečný – Folwarczny, Lojek (64. Kiška). Trenér: Richard Beneš.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu většinou nezveřejňuje kompletní obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, domova i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Deníku, anebo ve zlevněné předplacené internetové verzi.
Aplikaci e-paper (elektronické vydání novin) najdete ve spodní části těchto webových stránek. Po připojení si pak můžete Deník v plném znění přečíst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.