Trenér Jiří Kuljovský postrádal celkem šest hráčů, pět bylo zraněných nebo nemocných, Kondziolka pykal za červenou kartu. Navíc někteří z hráčů, kteří byli schopni nastoupit, dobírali léky proti bolesti a aby toho nebylo málo, na samotné utkání přijeli vinou dopravce pozdě.

„Hezky jsme si pojezdili po horách," lapidárně zhodnotil víkendový výjezd do Jeseníku trenér Kuljovský.

Podobně jako nedávno ve Valašském Meziříčí inkasovali jeho svěřenci pětku. „Věděli jsme, že domácí hrají důrazně a praktikují dlouhé, i padesátimetrové diagonály. Bohužel jsme je nepohlídali a navíc jsme Jeseníku na tři góly doslova namazali," mávl rukou Kuljovský.

Lokomotiva chtěla první půli odehrát jednoduše a nepouštět Jeseník do vápna. „Mají tam takové atletické typy, skokany, kteří prakticky vypouštějí mezihru, ale dobře skáčou na balon. Jdou do všeho důrazně," popsal trenér Petrovic soupeře.

První branku však domácí dali po chybě s rozehrávkou otálejícího Urbana. Po půlhodině hry pak skórovali právě po jedné z dlouhých křížných přihrávek a bylo to 2:0. „Dokázali jsme snížit, to jsem si říkal, že poločas už nějak přečkáme a v tom druhém se pokusíme s výsledkem něco udělat, jenže třetí gól do šatny jsme dostali po totožné situaci jako ten první. Domácí vletěli do našeho hráče, vzali mu balon a prostřelili Mrozka," zalitoval Kuljovský.

Důraz zdobil Jeseník i ve druhé půli, a když přidal čtvrtou branku, nebylo už o co hrát. „Snažili jsme se kombinovat, ale domácí už se nedali zastavit. Dneska jim tam spadlo vše, na co sáhli," dodal Kuljovský. Na cestu domů přibalil Jeseník Lokomotivě ještě pátý kousek do batohu.

FK Jeseník – Lokomotiva Petrovice 5:1 (3:1)

Branky: 21. a 57. Navrátil, 32. Mlynář, 45. Furik, 79. Macura – 43. z pen. Hoffmann. Rozhodčí: Broskevič – Mojžíš, Lukašík. ŽK: 0:3. Diváci: 220.

Petrovice: Mrozek – Leibl, Gill (72. Moskál), Ruisl, Bajzath – Puškáč, Škuta, Hoffmann, Paduch (55. Siekiera) – Urban, Chwastek. Trenér: Jiří Kuljovský.