Fotbalisté Lokomotivy uhráli na horké valašské půdě v Meziříčí bod, ale mohli i vyhrát, což by potěšilo více. „S tím bodem jsme spokojení, ale na druhou stranu jsme byli v utkání lepší, což přiznali i domácí. Takže ztráta dalších dvou bodů trochu mrzí," připouštěl po utkání petrovický trenér Čestmír Kročil.

Jeho svěřenci si na Valašsku počínali jako doma a po počátečním oťukávání si začali vypracovávat i gólové šance. Po Přecechtělově centru nedosáhl hlavou na míč Miko a Ruisl už měl balon na dlouhou nohu. Obrovskou šanci pak spálil agilní Miko, který se zjevil sám před brankářem, ale střílel „z první", místo aby si balon zpracoval.

„Soupeř hrál dobře kombinačně, po zemi, ale to nám vyhovuje. Brzy jsme jeho hru přečetli a mohli sami začít získávat převahu ve středu pole," objasňoval Kročil.

Dobrou partii rozehrál hlavně Reichl, asi nejlepší hráč na hřišti. Valaši se prakticky nemohli dostat do gólové pozice.

Po nuceném prostřídání sestavy si Petrovičtí připsali největší tutovku zápasu. V 81. minutě našel Dittrich šikovným obloučkem mezi stopery zcela nekrytého Šustera, jenže ten branku přestřelil. „I Pavel si měl míč zpracovat, asi se zalekl šance. Je to škoda, v nabité tabulce jsme mohli poskočit blíže našemu medailovému cíli," zalitoval Kročil. „Teď ve Slavičíně to budeme mít mnohem těžší," tipuje.

Petrovičtí rovněž bojují se zraněními. „Hráčů ubývá, teď jsou zase mimo další útočníci. Sám nevím, koho ve Slavičíně postavím," dumá Kročil nad sestavou.

TJ Valašské Meziříčí – Lokomotiva Petrovice 0:0

Petrovice: Sabela – Reichl, Gill, Bernatík, Nowinski – Kubiena, Dittrich, Škuta, Miko – Přecechtěl (69. Kempný), Ruisl (46. Šuster). Trenér: Čestmír Kročil.

Další zápas hrají Petrovice v neděli ve Slavičíně.