Valaši disponují velmi slušnou formou a co víc – jedná se o třetí nejlepší venkovní tým v celé soutěži. Kromě toho si zvykli jezdit na Karvinsko pro body, jelikož v minulých dnech vyloupili jak béčko Karviné, tak trápící se Havířov, když v obou zápasech zaznamenal sedm branek.

Až Petrovice jim cestu za dalšími body zatarasily a učinily přítrž brumovskému řádění. „Zprvu to ale moc nevypadalo. Hosté se někde zdrželi, nejspíš je překvapily objížďky, takže zápas začal s patnáctiminutovým zpožděním. Řekli jsme si, že budou z autobusu ztuhlí, tak na ně vlítneme, jenže opak byl pravdou. Oni vlítli na nás," popisoval nebývalou aktivitu Brumova jeden z domácích trenérů René Bielan.

Hosté se také zaslouženě dostali do vedení, když Smolka využil hlavičkou standardku. Teprve poté zabrali i domácí a Polák Staszewski měl dvě gólovky. Jednou minul, podruhé hlavou nasměroval míč z pěti metrů jen do brankáře.

„V poločase jsme si k naší hře něco řekli, oživili to dvojím střídáním a kluci se opravdu zvedli. Celý mančaft zaslouží pochvalu," poznamenal Bielan.

Úvodní minuty druhého dějství patřily Lokomotivě, která mohla v 50. minutě vést i 3:1. Vytvořila si obrovské šance. Po narážečce Mika s Reichlem prakticky sebral Staszewski jistý gól nabíhajícímu Hoffmannovi, jehož patrně přehlédl. Pak zase Lemchi na pětníku obehrál protihráče, našel Staszewského a ten hlavou trefil břevno.

Trefil se až stoper Gill po Mikově rohu a vyrovnání Petrovické povzbudilo. „Udržovali jsme si tempo, hosté začali pomalu odpadávat. Přeci jen bylo těžké vydržet tak fyzicky náročný styl, jaký produkovali v první půli, celé utkání. Jejich presink už nebyl tak účinný," postřehl René Bielan.

Střídající Dittrich pak krásnou střelou z přímého kopu otočil stav na 2:1 a domácí dovedlo zápas bez větších potíží do vítězného konce. „Teď bychom ještě potřebovali zvládnout zápas s Valmezem a snad se v tabulce konečně posuneme," přál si trenér Bielan.

Lokomotiva Petrovice – Elseremo Brumov 2:1 (0:1)

Branky: 50. Gill, 67. Dittrich – 13. Smolka. Rozhodčí: Běhal. ŽK: 1:2. Diváci: 110.

Petrovice: Stach – Reichl, Gill, Bernatík, Ruisl (46. Anastazovský) – Lemchi, Kempný (46. Dittrich), Hoffman, Miko – Nielek, Staszewski. Trenéři: Miroslav Čopjak a René Bielan.