„Po těch posledních výsledcích jsme to už potřebovali," oddechl si trenér mužstva Jiří Kuljovský, čímž připomněl poslední čtyři zápasy, v nichž jeho svěřenci vydřeli jen dva body.

Lokomotivu aktuálně souží zranění a další absence. Kolotoč rošád v sestavě pokračoval i v sobotu. „Zase jsme to lepili. Honza Urban, protože pracuje u policie, odjel služebně do Prahy. Hanusek je zase v Americe, tak jsme hráli prakticky bez útoku. Po dvaceti minutách se navíc nepříjemně zranil stoper Moskál. S ním to nevypadá dobře," zachmuřil se Kuljovský.

Vypomáhá si tak dorostenci, kteří ale hrají s chutí a nebojí se. Správný přístup. „Klobouk dolů před kluky, zkušení táhnou mladé, bojujeme," pochválil Kuljovský svůj manačaft.

Rozhodlo Gillovo kladivo

Žádný severský bůh Thór. V divizi vládne „kladivem" petrovický stoper David Gill. Právě spolupráce starších zkušených hráčů v podání Josefa Hoffmanna a právě Gilla přinesla rozuzlení vyrovnaného duelu.

„V první půli jsme ještě nějaké akce nedotáhli do konce, ale ve druhé už jsme měli navrch. Silného soupeře jsme eliminovali zjednodušením hry. Vypustili jsme středovou řadu, záložníci balony hned expedovali dopředu, takže Hranicím vázla mezihra uprostřed hřiště. Skoro jsme je do ní nepustili," usmíval se Kuljovský.

Ve vyrovnané soutěži, kde opravdu může každý porazit každého, je to také často o tom, čím soupeře zaskočíte. Moment překvapení musí být.

Nakonec rozhodla standardka, konkrétně rohový kop, který z Hoffmannovy kopačky přistál Gillovi na hlavě a petrovický stoper svou pověstnou hlavičkou rozvlnil síť. Tři body už si domácí nenechali vzít.

Lokomotiva Petrovice – SK Hranice 1:0 (0:0)

Branka: 51. Gill. Rozhodčí: Malčánek – Lysák, Kouřílek. ŽK: 4:2. Diváci: 116.

Petrovice: Mrozek – Leibl, Moskál (26. Siekiera, 80. Hujo), Gill, Bajzath – Puškáč, Kondziolka, Hoffmann, Ruisl, Paduch (57. Škuta) – Klimas. Trenér: Jiří Kuljovský.