„Nebyli jsme daleko. Odehráli jsme podobný zápas jako o víkendu proti Novému Jičínu. Soupeř byl aktivnější, držel míč a vedl,“ popisoval sekretář petrovického klubu Tomáš Lincer.

Vedení to však bylo přinejmenším sporné, neboť podle hostující výpravy dosáhl Orava gólu z jasného ofsajdu. Za protesty následně vyfasoval červenou kartu zkušený Hoffmann, který si nebral servítky.

Torpedo prohrálo a po zápase tak slavili Pražané.
Florbalisté ve finále padli, čeká je baráž

Hned v první minutě se ovšem po špatné domácí malé domů chystal zakončit Czyž, ale gólman byl u míče stejně rychle jako on a oba hráči skončili v klinči. „Petrovi scházel snad půlkrok navíc,“ zalitoval Lincer.

Jinak ale tlačilo Ústí, vyrobilo ve vápně Lokomotivy několik závarů a po úvodním tlaku se dočkalo vedení, načež se iniciativy chopili hosté. „Herně jsme domácím stačili. Na startu druhé půle měl po nahrávce Dayera tutovku Hanusek, udělal to dobře, ale gólman reflexivně zasáhl. Mohli jsme srovnat,“ přibližoval Lincer.

Dopravní hřiště. Ilustrační snímek.
Karviná bude stavět nové dopravní hřiště

Petrovičtí se před zápasem připravovali na souvislý tlak domácích, ten se ale nedostavil. Ústí hrálo hlavně ze zajištěné obrany. Je ovšem fakt, že kromě úvodní petrovické šance už toho Lokomotivě moc nedovolilo. „Hráli to zkušeně, my jsme se ale o víc nebezpečných možností připravovali sami nepřesnými centry. Ty často končily hned na prvním chlapovi, který skákal do balonu,“ doplnil Lincer.

I tak hosté herně nezklamali a po dvou soupeřích z čela tabulky ukázali, že se mohou kombinačně rovnat i jejímu lídrovi. „To je sice fajn, další plus do našeho sebevědomí, ale body z toho nejsou, takže je to k ničemu. Potřebovali bychom už někde uspět,“ přiznal Tomáš Lincer.

Basketbalisté Sokola příkladně bojovali (vpravo Lubomír Oswald), nakonec skončili třetí.
Basketbalistům vystavil stopku Krnov

Tak třeba se solidní herní projev mužstva promítne do bodového zisku už v neděli v Kozlovicích.

Sokol ústí – Lokomotiva Petrovice 1:0 (1:0)

Branka: 23. Orava. Rozhodčí: Šimoník – Kovářčík, Kostelník. ŽK: 1:2. ČK: Hoffmann (P). Diváci: 180.

Petrovice: Mrozek – Mbayi (46. Hanusek), Gill, Ruisl, Bujok (80. Urban) – Klimas, Hujo, Czyž (68. Žyla), Bajzáth, Bibaku – Dayero. Trenér: Rafal Klusek.

Karvinští se radují se svými fanoušky z výher. Lídr týmu Michal Brůna měl důvod k úsměvu.
Baníkovci mají nakročeno do semifinále