Po třech porážkách a katastrofálním startu do sezony se hráči Lokomotivy vzpamatovali a zabrali. „Už jsme to potřebovali jako sůl. Hráči, funkcionáři i příznivci klubu,“ oddechl si Pavel Mazurek, který při neúčasti Zdeňka Dembinného (zdravotní problémy), zápas v Jeseníku vedl.

Petrovičtí šli do sebe a uvědomili si, že bez bojovnosti a dávky osobní odvahy se výsledky nedostaví. „Stanovili jsme nějakou taktiku a jsem rád, že ji všichni do jednoho dodrželi. Neustupovali ze svých pozic a přineslo to ovoce. Nehráli jsme na náhodu, o to cennější ten výsledek pro nás je,“ poznamenal Mazurek.

Petrovicím pomohl úvodní gól Paducha a konsolidovaná obrana. „Od toho bychom se mohli odpíchnout. V předchozích zápasech jsme dostali třináct gólů, to je prostě příšerné. Dneska to naopak bylo čisté konto. Věřím, že je to náš odraz ode dna, a že v tom budeme pokračovat,“ doufá Mazurek ve zlepšené výkony a hlavně výsledky.

FK Jeseník – Lokomotiva Petrovice 0:2 (0:1)

Branky: 31. Paduch, 82. Gomola. Rozhodčí: Škrobák – Koláček, Liška. ŽK: 3:4. Diváci: 288.

Petrovice: Mrozek – Bujok, Kempný, Gill, Bajzáth – Hoffmann – Chwastek (58. Hanusek), Lukan (74. Hujo), Urban, Paduch (51. Pilch) – Gomola. Trenér: Zdeněk Dembinný.