Po úvodním zhruba desetiminutovém tlaku je totiž v dalším očekávaném náporu zabrzdila červená karta pro obránce Reichla. Zahrál reflexivně rukou, ale protože už byl posledním hráčem, musel ze hřiště. Dolnímu Benešovu se tak naskytla nečekaná výhoda, kterou mohl přetavit v bodový zisk.

Domácí borci ale byli zásadně proti. Výborným výkonem nedovolili soupeři skórovat, na čemž má zásluhu také skvělý Hájek v bráně.

Lokomotiva přežila poločas a v tom druhém byla kupodivu aktivnější. „Prokázali jsme morální sílu. Já jsem klukům v kabině říkal, že mají i v deseti na to, aby zápas vyhráli. Jsem rád, že jsem se nemýlil," pověděl sekretář petrovického klubu Tomáš Lincer.

Lokomotivě se navíc vyplácí angažování útočníka Ptáčka. Ten se střelecky prosadil už v Přerově a proti Dolnímu Benešovu vsítil vítězný gól. Po první brance následovaly minuty hostů, ale i ty přečkala Lokomotiva bez úhony a navíc se nechal vyloučit i hostující Majewski.

V závěru jistili domácí výsledek spoluprací exligových borců. Gill nahrával, Hoffmann skóroval.

Lokomotiva Petrovice – FC Dolní Benešov 2:0 (0:0)

Branky: 50. Ptáček, 85. Hoffmann. Rozhodčí: Šištík. ŽK: 1:2. ČK: 12. Reichl – 81. Majewski. Diváci: 110.

Petrovice: Hájek – Sporysz, Gill, Hoffman, Reichl – Koutný (46. Anastazovský), Dittrich, Škuta, Miko – Kubiena (75. Molnári), Ptáček (69. Hanusek). Trenér: Miroslav Čopjak.

Další zápas hrají Petrovice v sobotu v Mohelnici.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.