Optimismus petrovických fandů poněkud kalí nevydařené výsledky v zimní přípravě, v níž hráči Lokomotivy zaznamenali jen jednu výhru, a to ještě nad účastníkem I.A třídy z Dolních Datyní a naproti tomu hned pětkrát prohráli.

Zkušený kouč mužstva Miroslav Čopjak však zůstává nad věcí a situaci nevidí špatně. „Lepší výsledky si přece schováváme na mistráky," usmívá se.

Pro jaro nebude moci počítat se zraněným Anastazovským, naopak Ruisl konečně začal s lehkým tréninkem a brzy by se měl zapojit do zápasů.

V kádru Petrovic došlo k mírnému pohybu hráčů. „Důležité je, že základní sestava zůstala až na Sporysze neměnná. Jinak se změny týkaly spíš širšího kádru," upřesnil sekretář klubu Tomáš Lincer.

Již zmiňovaného Sporysze si stáhl z hostování zpět druholigový Třinec, neboť Sporysz patřil na podzim k tahounům petrovické jedenáctky. Kromě něj byla ukončena hostování karvinských hráčů Kubieny, Koutného a gólmana Stacha.

Na jejich místa přišli do Petrovic ze sousedního Havířova brankář Mrózek a také Valový, který trenéra Čopjaka okamžitě zaujal. „Podával v přípravě velmi dobré výkony," souhlasil trenér Petrovic.

Ten v přípravě sympaticky začleňoval do týmu i místní odchovance klubu a dost velký prostor dával také hráčům béčka Hanuskovi, Papcúnovi, Fukalovi a Paduchovi. „Vypadá to, že se někdo z nich ujme," tipuje Lincer.

V Petrovicích v zimě základní cíl, tedy skončit do pátého místa, neměnili. „Na další budeme reagovat až podle vývoje v tabulce. Když chytíme úvod, možné je všechno," uzavírá Tomáš Lincer.

Lokomotiva Petrovice
Brankáři: Hájek, Mrózek
Obránci: Bernatík, Gill, Nowinski, Bajzath, Anastazovský, Valový, Chwastek
Záložníci: Miko, Reichl, Škuta, Dittrich, Fukala, Hoffmann
Útočníci: Ptáček, Ruisl, Hanusek

Přišli: Valový, Mrózek (oba Havířov), Ptáček (prodlouženo hostování Hlučín), Nowinski, Bajzath (hostování změněna v přestup), Papcún, Fukala, Hanusek, Paduch (všichni B-tým)
Odešli: Koutný, Kubiena (oba ukončeno hostování Karviná), Sporysz (ukončeno hostování Třinec), Stach (návrat do Karviné)