Hlavní postavou duelu, který domácí trenér označil za jeden z klíčových, se stal záložník či útočník Jakub Sittek. Ten nejprve ve 34. minutě úspěšně zakončil brejk Bohumína a překonal brankáře Řehulku poprvé.

Pětadvacet minut před koncem pak z podobné situace, tentokrát i za pomoci teče Vojtěcha Borgosze, zvýšil stejný hráč na dvoubrankový rozdíl.

„Začátek jsme úplně nezvládli, měli jsme problémy podržet míč a v prvních dvaceti minutách jsme se hledali. Polanka si sice šance nevypracovala, ale herně byla lepší a do ničeho nás nepouštěla," přiznal trenér Bohumína Bohuš Keler.

„Až od té dvacáté minuty jsme postupně přebrali iniciativu, z čehož vyplynul první gól, který jsme konečně dali jednou my," poukázal Keler na fakt, že zatím to byl v sezoně vždy soupeř, který se dostal jako první do vedení.

Gól Bohumínu pomohl, přesto se i hosté mohli gólově prosadit. Ve 40. minutě překazil nadějnou akci dvou Honzů, Švábíka a Woznicy, včasným vyběhnutím gólman Gladiš. Ten byl úspěšnější i chvíli po přestávce, když dobrým zákrokem zneškodnil pokus Bartoše.

To bylo však ze strany Ostravanů směrem dopředu vše. „Od chvíle, co jsme se dostali do vedení, jsme kontrolovali hru. Musím říct, že jsem byl spokojen také s hrou týmu v obranné fázi. Dál bylo jen otázkou, zda přidáme další góly, protože šancí na to bylo dost," řekl Keler.

Druhou, pojišťující, trefu pak opravdu domácí přidali, když se i s trochou štěstí trefil Sittek. „Po druhém gólu jsem už cítil, že utkání vyhrajeme. Kluci hráli zodpovědně, makali, takže si myslím, že jsme si vyhrát i zasloužili," uvedl trenér Bohumína, který tak zvládl první ze dvou domácích utkání v tomto týdnu.

Další střetnutí je v plánu už v neděli, kdy Bohumín přivítá dosavadního lídra krajského přeboru Frýdlant nad Ostravicí.

„Co vím, tak Frýdlant hodně posílil o hráče z vyšších soutěží, takže nás nečeká nic jednoduchého. Na druhou stranu, nemyslím si, že bychom se měli soupeře bát. Navíc hrajeme doma, kde chceme vyhrávat a s tímto cílem půjdeme do utkání i tentokrát," zakončil Keler.

FK Bohumín – FK SK Polanka 2:0 (1:0)

Branky: 34. a 65. Sittek. Rozhodčí: Kantor. ŽK: Sittek, Poštulka, Kubinski – Bartoš. Diváci: 150.

Bohumín: Gladiš – Poštulka, Košťál, Šiška, Kloda – Kubinski, Szkuta, Seget – Jatagandzidis (88. Urbančík), Sittek, Neuwirth. Trenér: Bohuš Keler.

Další zápas hraje Bohumín v neděli s Frýdlantem n. O.