Na půdě Bruntálu uhráli remízu, ale ztratili slibný náskok. Soupeř se naopak tímto bodem zachránil v soutěži.

„Máme bod, ale měly být tři. Jsme neskutečně rozčarovaní, protože vést 4:2, nedat penaltu, spálit další tři šance, dohrávat v přesilovce a stejně to nedotáhnout k vítězství, to je prostě totální nezodpovědnost hráčů, ať se na mě nikdo nezlobí," láteřil po zápase hrubě nespokojený trenér Orlové Milan Procházka.

Jeho svěřenci už mohli být dávno zachránění, teď budou o udržení bojovat do posledního kola. Přitom v Bruntále měli utkání skvěle rozehrané.

První půle toho nabídla k vidění opravdu hodně. Hlavně tedy šest gólů. Za stavu 2:4 navíc dostala Orlová možnost kopat pokutový kop. Věčorek uzmul míč na penaltu původně určenému Kolenkovi a vysoko přestřelil…

Kopel pak v čisté šanci neusměrnil míč do odkryté brány. „Místo vedení 5:2 to stále bylo otevřené. V šatně jsme si k tomu něco řekli, ale dodržovat taktické věci nám vydrželo jen patnáct minut," pokrčil rameny Procházka.

Pojistit náskok mohl dvakrát Tomáš, ale ani jeden únik na bránu nedokázal proměnit v další gól a Bruntál vzápětí snížil. „Všechny góly nám dal jeden hráč (Orság). Navíc jsme ještě za stavu 4:3 pro nás dostali k dispozici přesilovku, protože jeden z domácích (kapitán Krajčovič) byl vyloučený. Úplně zbytečně jsme se tady připravili o výhru vlastní nezodpovědností, protože fotbalově jsme soupeře jasně přehrávali," zlobil se orlovský kouč.

Poslední domácí utkání s Hájem tak musí jeho svěřenci vyhrát, pokud nechtějí spoléhat na zaváhání Frenštátu a Kobeřic, které momentálně okupují sestupové pozice. „Může to být nápor na psychiku, ale máme v kádru několik zkušených hráčů, kteří by to měli ustát," nehází flintu do žita Milan Procházka.

SO Bruntál – Slavia Orlová 4:4 (2:4)

Branky: 4., 18., 68. a 81. Orság – 5. Kopel, 22. Kolenko, 32. Tomáš, 37. Schimke. Rozhodčí: Tomšík – Lakomý, Futerko. ŽK: 1:2. ČK: 70. Krajčovič (B). Diváci: 240.

Orlová: Polášek – Schimke, Věčorek, Kolenko, T. Herák – Jakubov (84. Koschny), Široký, Matušík (65. Vybíral), Botur (80. Novotný) – Kopel, Tomáš. Trenér: Milan Procházka.