„Já jsem realista. Mančaft je totálně omlazen, kluci jsou nevyzrálí, týmy ze spodku tabulky, tím jak bodují, nás dostávají pod tlak a my ho nezvládáme. Takže zodpovědně mohu prohlásit, že hrajeme o udržení. My to víme, a pokud někdo bude tvrdit opak, tak má klapky na očích," smutně shrnul aktuální pocity trenér Dětmarovic Josef Jadrný.

Na jeho obranu nutno dodat, že v nedělním utkání nemohl použít sedm zraněných či nemocných hráčů. Dětmarovický lazaret navíc přijel do Frenštátu s „pochroumanou" zálohou. Kurušta, Beilner i L. Ligocký nejsou doléčení a poslední člen záložní formace, nestor Jiří Ligocký, už de facto nehraje. „Jenže ve Frenštátě hrát musel. Jinak bychom hráli v desíti," pokrčil rameny Jadrný nad momentálním stavem hráčského kádru.

Navíc Dětmarovice si o problémy koledují samy. Ve Frenštátě měly v první půli navrch, ve 22. minutě je Ristovský poslal do vedení, jenže v další šanci šel sám na brankáře a nedal. Za chvíli postupoval sám na gólmana i L. Ligocký a také nedal.

„Všechna ostatní mužstva ve Frenštátě o přestávce vedou 3:0, ale my ne. My jsme výjimka a navíc si dáváme vlastňáky," vrátil se Jadrný k momentu na konci první půle, kdy Hrtánek hasil chybu spoluhráčů a skluzem trefil vlastní síť. „Je to už čtvrtý vlastní gól v tomto ročníku," kroutil hlavou Jadrný.

Aby toho nebylo málo, po pár minutách druhé půle se domácí trefili ještě jednou. „Vyrovnání před přestávkou jim dodalo odvahu, byli na koni," všiml si kouč Dětmarovic. „Opravdu si nevzpomínám, kdy šel soupeř během letošní sezony sám na naši bránu. My takové možnosti dostaneme a neproměníme. Pak se nelze divit, že nevyhráváme," dodal Jadrný.

Jeho tým ale mohl srovnat i ve druhé půli, jenže Kurušta ani v jedné ze svých tří možností branku nedal. Dětmarovice se tak pozvolna noří do nebezpečného pásma.

Beskyd Frenštát p. R. – SK Dětmarovice 2:1 (1:1)

Branky: 44. vlastní Hrtánek, 50. Kovář – 22. Ristovský. Rozhodčí: Čecháček – Čuba, Šabacký. ŽK: 2:2. Diváci: 115.

Dětmarovice: Kotrla – Derík, Stanowski, Hrtánek, Zahatlan – J. Ligocký, Kurušta, Beilner, L. Ligocký (59. Káňa) – Hurník (59. Popek) – Ristovský. Trenér: Josef Jadrný.