Středočeši se od začátku sezony netajili vysokými ambicemi a dvě třetiny podzimu je také naplňovali. V úvodním kole smetli Liberec 3:0, poté vyhráli v Příbrami, pak ale poměrně nečekaně padli doma právě s karvinským týmem. Výraznější stopy to však na týmu nezanechalo. Naopak. Tým tehdejšího trenéra Leoše Kalvody odstartoval skvělou sérii osmi zápasů bez porážky, a to hrál například na Spartě, v Teplicích nebo v Jablonci. Pak je ale na domácím trávníku nachytal Zlín, podobně jako Karviná vyhrál 2:1, a to už Boleslavské srazilo. Ve zbytku programu roku 2016 nedokázali vyhrát a propadli se v tabulce na aktuální páté místo. V pozici hlavního kouče skončil Kalvoda, místo něj přišel trenér reprezentační dvacítky Martin Svědík.

V zimní přípravě se Mladé Boleslavi dařilo, z jedenácti zápasů vyhrála devětkrát, jednou remizovala a porazila ji pouze Dunajská Streda. Kromě toho kádr posílili Lukáš Železník ze Slavie, Patrizio Stronati z Austrie Vídeň, Jakub Nečas a Viktor Budinský ze Sparty. Ten ale podle posledních informací nebude moci nastoupit, jelikož by v rozehraném ročníku oblékl dres už čtvrtého klubu (Vlašim, Sparta, Bohemians, Ml. Boleslav). Legislativa umožňuje hráči start pouze ve třech klubech, z toho pouze za dva může odehrát mistrovská utkání.

Mladá Boleslav disponuje velmi kvalitním týmem, její ztráta na pohárové příčky je minimální, a tak se dá čekat, že bude pod novým koučem Svědíkem hrát na vítězství nejen v Karviné, ale prakticky v každém zápase.

Oba kluby se ve své historii potkaly toliko třikrát, jelikož MFK Karviná se do profesionálních soutěží propracoval teprve v roce 2008. Oba pohárové zápasy v roce 2015 vyhrála Mladá Boleslav (1:0 v Karviné, 3:0 doma), loňský ligový však Karviná 2:1. Zopakuje stejný výsledek i tentokrát? Uvidí se v neděli 19. února. Zápas startuje na novém stadionu v Karviné-Ráji ve 14 hodin.

Zdroj: VLM