Radim Řezník se na západě Čech solidně zabydlel a s plzeňským týmem stihl oslavit už tři mistrovské tituly během posledních čtyř let. A to má loňský vítěz ligy dobře našlápnuto i v sezoně letošní. „Víme, že bojujeme o titul, proto potřebujeme zvládat každý zápas včetně toho v Karviné," je si před nedělním utkáním vědom „Řízek", jak se obránci Viktorie přezdívá.

Radime, v neděli se znovu podíváte domů, protože vás s Viktorií čeká utkání na půdě karvinského nováčka. Jak se těšíte? Bude to v tomto ohledu pro vás specifické utkání?
Těším se moc, protože je to doma, chtělo by se říct kousek od baráku, ale nemyslím si, že to pro mě bude až tak specifické utkání, byť samozřejmě na Karvinou mám příjemné vzpomínky.

Jaký dojem na vás zatím loňský vítěz druhé ligy udělal?
Druhou ligu jsem zase tolik nesledoval, ale někdy v půlce sezony jsem už víceméně počítal s tím, že Karviná postoupí. Poslední roky se ve druhé lize pohybovala nahoře, etablovala se v soutěži, nedávno postavila hezký nový stadion, takže je vidět, že tam tu práci dělají na úrovni. A pro situaci v regionu je to také jedině dobře. Určitě je fajn, že je v lize zase nějaký severomoravský klub, když už tam není Baník, Sigma, nebo třeba Opava, které ligu hrávaly.

Čtěte také: Startuje FORTUNA TIP LIGA

Přijdou vás na utkání povzbudit rodiče, známí, kamarádi? Kolik jich bude, popřípadě kolik lidí vás žádalo o lístky?
Jasně, že přijdou, z Těrlicka je to kousek, takže dorazí rodiče, známí. Lístků bylo poměrně dost, respektive jsme měli o hodně lístků zažádáno. Nakonec jsem jich rozdal asi dvacet, možná víc.

Jaký vztah cítíte k fotbalové Karviné? Přejete jí, nebo naopak ne, nebo je to neutrální?
Já bych ten vztah ke Karviné zase tolik nezveličoval, byl jsem tam jen rok, někdy v žácích, chodil jsem tam i do školy, ale pak už jsem odešel do Baníku, kde jsem nastartoval kariéru. Takže Karviné přeju, to zase proč ne, ale určitě ne v našem zápase (úsměv).

Plzeň bojuje se Slavií o titul. Jaké vyhlídky má Viktorka do poslední třetiny jara?
Pro nás byla strašně důležitá ta středeční dohrávka na Bohemce, díky které jsme se dotáhli zpět ke Slavii. My teď musíme jít klasicky zápas od zápasu, soustředit se vždy na ten nejbližší a dělat body. A i když se nám třeba herně tolik nedaří, tak se snažíme zvládnout každý zápas, a to nám naštěstí vychází. Rozhodovat bude každé utkání včetně toho nedělního, které potřebujeme vyhrát. Jednoduché to ale nebude, to je jasné.

Karviná na utkání s mistrem hlásí vyprodáno, což je pro hráče obou mužstev vždy svátek. Myslíte, že to může Karvinou vyhecovat k takovému výkonu, po kterém by vás mohla porazit?
Vyprodaný stadion dělá vždy hodně, ale my se na to nemůžeme ohlížet, ostatně, proti nám se asi vyhecuje každý mančaft v lize. My soupeře určitě nepodceníme, hrajeme o titul, ve hře je hodně. Uvědomujeme si, že Karviná zvládá domácí zápasy o dost lépe než ty venkovní a s podporou fanoušků se bude cítit ještě silnější. Víme i to, že je aktuálně na vítězné vlně. Karviná nemá špatný mančaft, takže čekáme tvrdý boj, ale věřím, že ho zvládneme. Chceme uspět.