V sobotu byl se svými novými parťáky v dresu Orlové zhruba deset sekund od cenné výhry nad našlapaným Prostějovem (2:2), který dal vyrovnávací druhý gól ve čtvrté minutě nastavení. „To nás samozřejmě hrozně mrzí. O to je to horší, že jsme o výhru přišli v úplném závěru, to se těžko skousává," sypal ze sebe po utkání.

Prostějov byl jasným favoritem utkání, ale na hřišti jste se mu minimálně vyrovnali. Myslíte si to také?
Ze začátku jsme měli z Prostějova velký respekt, ale během první půle jsme ho setřásli. Když jsme si vytvořili více šancí a dá se říci, že měli i více ze hry, tak jsme zjistili, že se s nimi dá taky hrát. Jsou to lidi jako my.

Říkal jste si se spoluhráči v kabině, jak je důležité zachytit start a hned v úvodu vyslat konkurentům jasnou zprávu, že nemíníte plnit roli otloukánka soutěže?
Určitě, získat hned na začátku pár bodů a nějaký skalp silného týmu by bylo výborné. Dneska jsme k tomu měli hodně blízko. Trenéři ale soutěž bedlivě sledují, myslím, že jsme i tak vyslali jasný signál k tomu, aby si soupeři uvědomili, že nejsme žádná ořezávátka a že se s námi musí počítat.

Proti Prostějovu jste kopali penaltu. Ve Zlíně jste jednu zahodili, nebál jste se podobného scénáře i dnes, když jste dostali výhodu pokutového kopu?
No, my jsme kromě Zlína zpackali penalty i v poháru v Brumově. Taky v přátelácích a na tréninku nám penalty moc nejdou. Ale dneska si vzal míč Kovi (kapitán Kovář – pozn. aut.) a tvářil se odhodlaně. V utkání se mu dařilo, věřil jsem, že ji promění. A proměnil. Škoda, že nebyla vítězná.

Vy už na penalty nechodíte?
Po tom Brumově už ne (smích).
 

#flash|https://g.denik.cz/73/83/denik_tisk.swf|500|115|denik_tisk#