Skvělý start Těšína ovlivnil celý průběh sobotního utkání. Kiška obdržel z hloubi pole míč do běhu mezi stopery, prvním dotekem s míčem si jej zpracoval a druhým přesně zakončil. Potvrdil své ligové zkušenosti. „Troufnu si říct, že kdyby tam byl kdokoliv jiný, tak to gólem neskončí. Peter to provedl rutinérsky," uznal trenér Těšína Čestmír Kročil.

„Já jsem už před začátkem jara tvrdil, že u něj je to o tom, jestli se po zranění a dlouhém herním výpadku dostane zase do formy. Dneska vydržel něco přes hodinku, podržel balon, dal gól a pomohl nám. Jsme spokojení," dodal na adresu zkušeného slovenského borce.

Těšín byl lepší na balonu a slušně kombinoval, Markvartovice spoléhaly na důrazného forvarda Zbořila, ale kromě dvou závarů si nic většího nevytvořily.

Domácí ve 35. minutě jistili výsledek. Zakončoval jeden z nejlepších hráčů zápasu Hradečný.

IRP Český Těšín – Sokol Markvartovice 2:0 (2:0)

Branky: 2. Kiška, 35. Hradečný. Rozhodčí: Pustějovský. ŽK: 1:1. Diváci: 150.

Č. Těšín: Klepek – Fizek, Stanowski, Rac, Žebrok – Konečný, Mendrok, Hradečný (63. Bolek), Kupczak (75. Zogata) – Przyczko, Kiška (68. Trybulec). Trenér: Čestmír Kročil.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper (elektronické vydání novin) najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.