Jako na kolotoči si musel připadat během uplynulého týdne gólman Dolní Lutyně Ivo Šajer. Minulý zápas v Čeladné mu nevyšel a snesla se na něj sprška kritiky. Šajer se zdravě naštval a v sobotu parádním výkonem vymazal šenovské střelce. Dolní Lutyně i jeho zásluhou vyhrála 3:0.

„Neskutečné, Ivo dneska čaroval," smál se po utkání dobře naladěný trenér dolnolutyňských fotbalistů Lubomír Begany. Ten celý týden přemýšlel o nejvhodnější taktice na Šenov a nakonec oprášil taktiku, která se dnes při zónovém bránění už moc nepoužívá. Na nejlepšího hráče soupeře Zbyňka Bednáře nasadil osobní obranu v podobě neúnavného Jana Hanuska. „Říkal jsem Honzovi, ať se od něj nehne ani na krok. Když půjde Bednář na záchod, tak on půjde s ním," vtipkoval Begany.

Hlídací pes Hanusek ale úkol splnil. Bednář si ani neškrtl. Celý Šenov působil bezradně, zato domácí hráli jako z partesu a potvrdili, že jejich nebojácný výkon v Čeladné nebyl náhodný. Dali tři branky a zaslouženě vyhráli. „Kdybych chtěl chválit, tak bych musel vyjmenovat všechny hráče. Byl to opravdu perfektní výkon od všech. Celý tým zaslouží pochvalu," děkoval trenér Begany.

Sokol Dolní Lutyně – SK Šenov 3:0 (0:0)

Branky: 64. Vanečko, 70. Macháček, 79. Twrdý. Rozhodčí: Pasterčák. ŽK: 0:0. Diváci: 170.

D. Lutyně: Šajer – Kudlík, Vávra, Hanusek, Šimek – Pěgřim (90. T. Fismol), D. Huňař (69. Szkuta), Twrdý – Vanečko, Macháček (83. Havlásek). Trenér: Lubomír Begany.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.