Ti na Hanou odjížděli v sestavě, kdy ke střídání byli připraveni jen tři dorostenci a člen béčka Kroček. „V zásadě jsme věděli, že si nemůžeme dovolit vystřídat," pokrčil rameny trenér Slavie Pavel Poledník.

Taktika byla tedy jasná – zápas poctivě odbránit, hrát disciplinovaně a na jistotu. „Bohužel nemáme tým, který by zaujal nějakými ofenzivními hody, musíme se soustředit především na obranu, na poctivou defenzivní práci celého mužstva. Ono je to taky vidět na tabulce. Máme pátou nejlepší obranu, ale jsme předposlední. V Prostějově bylo důležité přečkat začátek. Věděli jsme, že musíme vydržet bez obdržené branky aspoň prvních dvacet minut, jinak by bylo zle," informoval Poledník.

Favorizovaný Prostějov (v bleděmodrém) doslova udolal orlovské fotbalisty.

To se Orlové podařilo. Prostějov přitlačil až ve druhé půli, Orlová ale nadále svědomitě bránila. „Hleděli jsme si především středového Zelenky a útočníka Kroupy, kteří dělají hru mužstva," objasnil Poledník. Právě ligista Zelenka dal ale osm minut před koncem Orlové rozhodující gól.

„Oddřeli jsme to, a tak je ohromná škoda, že snaha hráčů nedošla výsledného efektu. Upřímně říkám, že náš stav není dobrý a už me to zmáhá. Ještě důkladně zvážím své další působení u A-mužstva," naznačil Poledník svůj pravděpodobný odchod z trenérské funkce.

SK Prostějov – Slavia Orlová 1:0 (0:0)

Branka: 82. Zelenka. Rozhodčí: Priesol. ŽK: Kroupa – Pikulík. Diváci: 310.

Orlová: Szarowski – Schroner, Skoupý, Kaizar, Káňa – Uher, Puškáč, Pikulík, Kilmas – Lišaník, Kopel (88. Kroček). Trenéři: P. Poledník a J. Jadrný.

Další zápas hraje Orlová v sobotu s Hlučínem.