A radoval se prvně jmenovaný. Duel 23. kola krajského přeboru rozhodl brankami na začátku obou poločasů domácí útočník David Jatagandzidis. Jako o čtyři týdny dřív s Kravařemi. Jediný gól Háje zaznamenal ve 36. minutě další bývalý baníkovec Rostislav Kiša.

„Vyhráli jsme," hlesl do diktafonu s úsměvem uvolněný předseda FK Bohumín Lukáš Fluxa. Pak už nechal mluvit Aleše Neuwirtha.
„Potřebovali jsme vyhrát, takže tyto tři body jsou pro nás cenné. Začali jsme dobře, soupeře jsme zatlačili, dařilo se napadání, měli jsme odražené míče a hráli jsme to, co jsme chtěli," přiblížil kouč.

Bohumín vedl od 7. minuty, kdy Jatagandzidis dotlačil do branky roh Kubinského. Hosté se snažili odpovědět, ale jejich aktivita k šancím nevedla. Až devět minut před pauzou přešel Blažej přes bránícího Poštulku a v chumlu před brankou našel Kišu.

Chvíli po přestávce mohl otočit Trupl, ale jeho pokus těsně minul Gladišovu branku. A tak udeřilo na opačné straně, kde Jatagandzidis chytře obstřelil brankáře Hladkého. Forvard s řeckými kořeny měl i další možnosti, ale už neuspěl.

„Vyrovnávací gól nás zasáhl, ale vedení jsme si dokázali vzít zpět a nakonec jsme to uhráli vůlí a bojovností. Gólů mohlo být více, ale jsme rádi alespoň za výhru 2:1," řekl Neuwirth.

„Prohra mrzí. Nechali jsme se překvapit hloupým gólem na začátku. Potom jsme byli lepší, korunovali jsme to vyrovnáním. Věřili jsme, že to lze otočit, ale místo toho jsme inkasovali, a byť jsme se snažili, na další gól už to nebylo," věděl trenér Háje Václav Daněk, podle něhož byl rozdíl v nasazení.

„Nabádal jsem hráče, že Bohumín hraje od podlahy a v tom je nutné se jim vyrovnat. Fotbalově to šlo, ale bez tvrdosti nelze na dobrý výsledek pomýšlet," vysvětlil. „Remíza by tomu asi slušela, ale domácí nás předčili v bojovnosti a nasazení," dodal Daněk.
Neuwirtha teď trochu trápí zdravotní stav hráčů před středeční dohrávkou ve Frýdlantu nad Ostravicí. „Doufám, že se dáme dohromady, protože při několika marodech máme asi jedenáct hráčů. Momentálně není odkud brát," zakončil Aleš Neuwirth.

FK Bohumín – TJ Háj ve Slezsku 2:1 (1:1)

Branky: 7. a 49. Jatagandzidis – 36. Kiša. Rozhodčí: Pustějovský. ŽK: 6:1. Diváci: 300.

Bohumín: Gladiš – Poštulka, Šiška, Košťál, Szkuta – Věčorek – Ciesarik, Socha (66. Šipula), Gorniok, Kubinski – Jatagandzidis (90. Galusek). Trenér: Aleš Neuwirth.